Ankara'da Afgan Uyruklu 5 Kisiyi Öldüren Zanli Afganistan'da Tutuklandi

Ankara’da Afgan uyruklu 5 kisinin öldürülmesiyle ilgili aranan zanli, Türk polisinin kurdugu özel ekip sayesinde Afganistan’da yakalanarak tutuklandi.

Ankara'da Afgan Uyruklu 5 Kisiyi Öldüren Zanli Afganistan'da Tutuklandi
Edilen bilgilere göre, 10 Kasim 2022’de Ankara’nin Altindag ilçesi Örnek Mahallesi’ndeki bir evde Afgan uyruklu 5 kisinin öldürülmüs halde bulunmustu. Ankara Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Cinayet Büro Amirligi ekipleri ve Afganistan yetkililerince olayin aydinlatilmasi için özel ekip kuruldu. Olay mahallinde yapilan aramalarda, dizüstü bilgisayar ile 10 cep telefonu ele geçirildi. Bölgede bulunan güvenlik kamerasi ve HTS kayitlarini inceleyen polis, zanlinin Mohammad Omar Yusufi (23) oldugunu tespit etti. Yusufi’nin cinayetlerin ardindan yakinlardaki bir çorbaciya gittigi de belirledi.

Cinayeti para transferi nedeniyle islemis

Süphelinin Türkiye’ye kaçak yollardan girdigi ve cinayetlerin ardindan Tahran üzerinden Afganistan’in Kabil sehrine gittigi tespit edildi. Afgan yetkililerle temasa geçen Türk polisi, süphelinin gidebilecegi yerler ve kisiler konusundaki tespitlerini paylasti. Bunun üzerine takibe alinan zanli Herat sehrinde gözaltina alindi, ardindan çikarildigi adli mercilerce tutuklandi.

Cinayetlerin taraflar arasindaki para transferi nedeniyle islendigi belirtildi.
Kaynak: İHA