Profesörden Sömestr Tatili Için Dikkat Çeken Açiklama

Ülkemizde gribal enfeksiyonlardan kaynakli artan vakalar sonrasi profesörden dikkat çeken sömestr tatili açiklamasi geldi.

Profesörden Sömestr Tatili Için Dikkat Çeken Açiklama
Geçmeyen öksürük, ates, halsizlik ve bogaz agrisi gibi geçmeyen sikayetler son günlerde hemen hemen herkesin gündeminde. Kis mevsiminde havalarin tam sogumasi ve özellikle okula giden çocuklarin salgini devamli birbirlerine bulastirmasi sonucu hem yetiskinler hem de, ebeveynler arasinda geçmeyen bir girbal hastalik döngüsü olusmaktadir. Uzmanlar ise, bu durumun ilerlememesi için sömestr tatilinin erken bir tarihe alinmasi gerektigi uyarisinda bulundu.

Dicle Üniversitesi Tip Fakültesi Gögüs Hastaliklari Ögretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Senyigit, su anda da maske takilmasinin önerilmesi gerektiginin altini çizdi.

Bu mevsim covid-19’dan ziyade gribal enfeksiyonlarin ön planda oldugu vurgusunu yapan Prof. Senyigit, “Yaklasik son 3 yilimiz covid ile mücadeleyle geçti. Ama bugün için baktigimiz zaman covid-19’dan ziyade diger gribal enfeksiyonlarin ön planda oldugunu görüyoruz. Bazi hocalarimizin açiklamasi oldu. Maske ile vücut direncimiz düstü diye. Bu maskenin yanlis bir tercih oldugu anlamina kesinlikle gelmemelidir. O dönemde bulasiciligin büyük bir miktarda ortadan kaldirilmasi için mutlaka maske takilmasi gerekiyordu. Bugün de maske takilmasinin önerilmesi dogru bir karardir” dedi.

Ekim ayindan bu yana düsmeyen gribal enfeksiyon vakalariyla karsi kasiya olundugunu ifade eden Senyigit, “Son yillarda gribal enfeksiyonlari fazla görmüyorduk. Sebebi ise maske taktigimizdan dolayiydi. Ama bugün için birçok virüs ile maske takmadigimiz için temas içerisindeyiz” diye konustu.

Öte yandan, grip ve covid-19 enfeksiyonlari için yapilan bazi testlerde domuz gribi vakalarina rastlanildigini belirten Senyigit, domuz gribinin eskisi gibi öldürücü olmadigini ifade etti.



“Sömestr tatilleri 1-2 hafta kadar erkene alinmali”

Grip vakalarinin ayni seyirde devam etmesi sonucunda sömestr tatilinin öne çekilmesi gerektigi konusunda uyarilarda bulunan Senyigit, “Ataklar böyle devam ederse yariyil (sömestr) tatilinin erkene alinmasi gerektigini düsünüyorum. Çünkü çocuklar virüsü istemeyerek kendi arkadasindan alip evine götürüyor. Dolayisiyla bu döneme mahsus sömestr tatillerinin 1-2 hafta kadar erkene alinmasi gerektigini düsünüyorum. Bu uygulamanin çok büyük faydasi olacaktir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA