MESKI, Sosyal Etkinliklerle Su Tasarrufuna Dikkat Çekti

İçel’de altyapi çalismalarinin yani sira, sosyal etkinliklerle çalismalarini sürdüren İçel Büyüksehir Belediyesi İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, 2022 yilinda düzenledigi etkinliklerle 40 bin kisiye ulasarak, su tasarrufuna dikkat çekti.

MESKI, Sosyal Etkinliklerle Su Tasarrufuna Dikkat Çekti
MESKI Genel Müdürlügü, altyapi çalismalarinin yani sira sosyal etkinlikler de gerçeklestiriyor. MESKI su tasarrufu egitimleri, ’Dünya Su Günü’ etkinlikleri, Filtre Su Müzesi gezisi ve stantlarla yaklasik 40 bin kisiye ulasti. Tüm dünyada küresel isinma ve kuraklik tehdidinin artmasiyla birlikte, suyu korumanin ve gelecek nesillere yeterli su birakmanin öneminin bilinciyle hareket eden MESKI’nin, suyun önemi, su kirliliginin yol açtigi sonuçlar, çevrenin korunmasi, su döngüsü ve su tasarrufu konularinda ögrenci egitimlerine ara vermeden devam ettigi kaydedildi. 2022 yilindaki su tasarrufu egitimleriyle yaklasik 7 bin 800 ilk ve ortaokul ögrencisi, suyun önemi, su tasarrufu ve çevre bilinci konusunda bilgilendirildi. Egitimlerin ardindan, MESKI Aritma Tesisleri Daire Baskanligi’na bagli ‘Gezici Su Analiz Laboratuvari’ aracinda sudan örnekler alarak inceleme yapan ögrenciler, suyla ilgili deneyler gerçeklestirerek keyifli dakikalar yasadi. MESKI’nin yil boyu devam eden Filtre Su Müzesi ziyaretlerinde ise, toplam 2 bin 204 ögrenciye tesisin tarihi, kaynaktan bardaga suyun öyküsü ve su tasarrufunun önemi anlatildi.

Ayrica, İçel Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi festival ve etkinliklerde stant açan MESKI, yaklasik 22 bin 920 kisiye ulasarak, vatandaslari suyu bilinçli kullanma, gereksiz yere harcamama, gelecek nesillere suyu birakmanin önemi gibi hayati konularda bilgilendirdi.

"Daha bilinçli ve duyarli bireyler yetismesine katki sunmayi amaçliyoruz"

MESKI Genel Müdürlügü Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Sube Müdürü Yasar Ok, suyun gelecek nesiller için hayati önemini vurgulayarak, "İçel’in tüm ilçelerinde, küçükten büyüge herkese su tasarrufu egitimleri vermeye ve suyun önemine dikkat çekmeye devam ediyoruz. Su tasarrufu egitimlerimizde, yarinin büyüklerinin daha bilinçli ve duyarli bireyler olarak yetismesine katki sunmayi amaçliyoruz. Su kaynaklarinin korunmasinin hayati önem tasidigi bilinciyle verdigimiz egitimler sayesinde önce ögrencilere, daha sonra ailelerine ve çevresine ulasarak etkilesim sayimizi artiriyoruz. Sosyal ve kültürel etkinliklerimizi, her geçen yil artirarak sürdürmeye devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA