Marmaris'te Yeni Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Kuruldu

Mugla’nin Marmaris ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mehmet Ayyildiz uzun görüsmeler ve mesai sonrasi üyeleri olan esnaflara yeni Eesnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’ kuruldugu müjdesini verdi.

Marmaris'te Yeni Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Kuruldu


Baskan Ayyildiz 2022 yilinin Agustos ayindan itibaren baslattigi imza toplama kampanyasi ile Marmaris Ahiler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi çalismalarini baslatmisti. 1 haftada 1500 imzaya ulasildiktan sonra, kurulacak olan kooperatifin ana sermayesi nakit olarak hazirlandi. Baskan Ayyildiz Ticaret Sicil Müdürlügü sicil numarasi ve vergi numarasi da alinarak kooperatifin kurulabilmesi için kanunen istenen tüm sartlari 10 günde tamamlayarak evraklari teslim etmek için Ankara’ya giderek Ticaret Bakanligina basvuruyu bizzat kendisi yapti.

Marmaris Ahiler Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mehmet Ayyildiz, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Genel Baskanligi ve Ticaret Bakanligi arasinda yaklasik 4 ay boyunca yogun bir çalisma gerçeklestirdikten sonra gelismeyi esnaflar ile paylasti.

‘Seçim vaadimizi gerçeklestirmenin gururunu yasiyoruz’

Mehmet Ayyildiz 2022 Ocak ayinda yapilan Oda baskanligi seçimlerinde bu kooperatifi kurma sözünü verdigini belirterek ‘Marmaris Ahiler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz, Ticaret Bakanimizin ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Genel Baskanliginin onayi ile kuruldugunu açikladi.

Marmaris te ikinci bir yeni Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’ne ucuz krediye daha fazla esnaflarimizin ulasabilmesi için ihtiyaç vardi. Vaadimizi yerine getirdigimiz için gururluyuz’’ dedi.



‘Marmaris Soförler Odasi ile birlikte yaklasik 6 bin esnaf ve sanatkar var’

Marmaris Ahiler Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mehmet Ayyildiz ‘’Yeni kurdugumuz Esnaf Kredi Kooperatifimiz ile esnaflarimiz ucuz krediye daha rahat kavusacaklar. Esnaflarimiza maksimum 500 bin TL ye kadar yillik 7,5 faiz orani, aydan aya, üç aydan üç aya veya alti aydan alti aya üç farkli ödeme sekliyle, maksimum 5 yil vadeli kredi verebilecegiz. Esnafimiz dükkan veya ticari araba almak isterse de 15 milyona kadar ayni sartlarda kredi alabiliyor’’ diyerek kredilerden faydalanmak isteyenlerin esnaf odasi üyesi olmasi yeterli oldugunu belirtti.



‘Babam vermez böyle krediyi ‘’

Marmaris Ahiler Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mehmet Ayyildiz’in müjdeyi duyan esnaflardan Bakkal Aykut Uçar ‘’ Valla baskanimiz bizi bir kez daha mutlu etti, gerçekten can suyu gibi geldi. Bizim en ihtiyaç duydugumuz zamanda yanimizda oldugu ve böyle bir projeyi uygulamaya koydugu için ne kadar tesekkür etsek az. Babamdan istesem veremezdi bu sartlarda para ne diyeyim Allah razi olsun ‘’ dedi.

Kaynak: İHA