Kentin Sorularina Çözüm Üretecek Proje Yarismasinda 40 Bin TL Ödül

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan "Genç Sehir Proje Yarismasi" düzenleniyor. Kentin sorunlarina çözüm üretecek proje yarismasinda birinciye 40 bin TL ödül verilecek.

Bu yil ikicisi düzenlenecek "Genç Sehir Proje Yarismasi" ile gençlerin saglik ve spor, gida ve tarim, egitim, sosyal alan, yaslilar, bilisim ve engelliler konularinda yenilikçi, uygulanabilir, toplum ve sehir yararina olabilecek fikirlerle üretime katki saglamasi ve kendilerini gelistirmelerine firsat sunulmasi amaçlaniyor. Yarismaya katilmak için son proje teslim tarihi ise 1 Mart 2023 olarak belirlendi. Yarismaya katilan her proje, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan uygulanmasi muhtemel projeler arasina alinacak. Öncelikle proje yarismasina basvurmak için Kocaeli’de ikamet etme veya egitim için Kocaeli’de yasama sarti bulunuyor. Katilimcilarin yas araliginin ise 14-29 arasi olmasi gerekiyor. 7 kategoriden olusan yarismada saglik ve spor, gida ve tarim, egitim, sosyal hayat, bilisim, yaslilar, engelliler alanlarindaki projeler degerlendirilecek.

Belirlenen alanlarda gençler tarafindan hazirlanan projeler, 2-10 Mart 2023 tarihleri arasinda alanlarinda uzman komisyon üyeleri tarafindan yayinlanan degerlendirme ölçütlerine uygun sekilde puanlanacak ve siralamaya konularak her alanda ilk üç ve mansiyon proje belirlenecek. Proje yarismasinin sonuçlari ödül töreninde duyurularak her alanda ilk üçe giren projelere ödülleri dagitilacak. Projenin ödül töreni 15 Mart 2023 tarihinde yapilacak. Yarismada her kategoriden projelere birinci için 40 bin, ikinci için 30 bin, üçüncü için 20 bin ve mansiyon 7 bin 500 TL para ödülü verilecek.
Kaynak: İHA