Ivrindili Engelli Çocuklara Ayvalik'tan Türkü Terapisi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde türküleri, Türk Halk Müzigi severlerin ayagina götürdükleri konserlerle taninan Ayvalik-Küçükköy Türk Halk Müzigi Dernegi, bu kez Balikesir’in Ivrindi ilçesinde, engellilere yönelik müthis bir konser verdi.

Ivrindili Engelli Çocuklara Ayvalik'tan Türkü Terapisi
Ivrindi Belediyesi’ne ait dügün salonunda gerçeklesen konsere; Belediye Baskani Yusuf Cengiz rahatsizligi nedeniyle katilamazken, konser esi Havva Cengiz’in ev sahipliginde gerçeklesti.

Ayvalik-Küçükköy Türk Halk Müzigi Dernegi bünyesindeki koronun Balikesir yöresi agirlikli türkülerini seslendirdikleri konserde, engelliler hareketli müzik esliginde gönüllerince dans edip oynayarak eglendi.

Yaklasik iki saat süren konserde engellilerin ve ailelerinin gözlerindeki mutluluk ise görülmeye deger olarak nitelendirildi.

Konser sonunda gazetecilerin sorularini yanitlayan Havva Cengiz, böylesi bir konseri verdikleri için Ayvalik-Küçükköy Türk Halk Müzigi Dernegi üyelerine tesekkür ederek, “Engelli çocuklarimizin gönüllerince eglenmesi hepimizi çok duygulandirdi. Engellilerimiz bizim için çok kiymetlidir Onlarin burada doyasiya eglenmesi bizleri çok mutlu etti. Ben, esim Belediye Baskanimiz Yusuf Cengiz’in de selamini getirdim. Kendisi de burada olmayi çok arzu etti ancak rahatsizligi nedeniyle evde istirahat etmek zorundaydi. Ayvalik-Küçükköy Türk Halk Müzigi Dernegi korosu gerçekten basarili bir grup. Türküleri seslendirirken hem yasiyor hem de o duygulari bizlere yasatiyorlar. Burada olmak beni de son derece mutlu kildi” dedi.

Ayvalik-Küçükköy Türk Halk Müzigi Dernegi Baskani Nezihe Baltaci ise yaptigi açiklamada, Ivrindili engellilere yönelik gerçeklestirdikleri ücretsiz konser nedeniyle son derece mutlu olduklarini vurgulayarak, “Bizim dernegimizin tüzügünde de bu tür sosyal projelere yönelik faaliyetler yapmak vardir. Bu yüzden de hem engellilerimize, ailelerine, hem de huzurevlerinde ikamet eden yaslilarimizin ayaklarina giderek bu konserleri vermek, onlari eglendirmek bizleri son derece memnun ediyor. Bugün konser sirasinda yorulduk ama son derece mutlu olduk. Engellilerimizle birlikte türkülerimizi söyledik. Onlarla birlikte eglendik. Bu tür çalismalarimiz sürecek.” diye konustu.

Baskan Baltaci, Ivrindi Belediye Baskani Yusuf Cengiz’e de kendilerine yönelik gösterdigi konukseverlik için tesekkür etmeyi de ihmal etmedi.
Kaynak: İHA