Ingiltere Merkezli Enstitüden IEÜ'ye Saygin Üyelik

Finans sektörünün saygin kuruluslari arasinda gösterilen Ingiltere merkezli CFA Enstitüsü, Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Uluslararasi Ticaret ve Finansman Bölümünü, dünyaca ünlü egitim kurumlarinin yer aldigi University Affiliation Programina dahil etti. IEÜ Uluslararasi Ticaret ve Finansman Bölümü, etik ve profesyonel standartlar, finansal raporlama ve analiz, egitim altyapisi gibi birçok kriteri basariyla geçti.

Ingiltere Merkezli Enstitüden IEÜ'ye Saygin Üyelik
Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Isletme Fakültesi Uluslararasi Ticaret ve Finansman Bölüm Baskani Prof. Dr. Gülin Vardar, küresel bir kurulus olan ve mesleki profesyonellik standartlarini belirleyen CFA Enstitüsü (Chartered Financial Analyst) tarafindan ‘University Affiliation Programina dahil edilmenin büyük önem tasidigini ve kendileri için gurur vesilesi oldugunu ifade etti.

Enstitü tarafindan yapilan incelemenin zaman gerektiren bir süreç oldugunu, yetkililere talep ettikleri kriterlere iliskin birçok belge ile rapor ilettiklerini ve sürecin bu sekilde tamamlandigini söyleyen Prof. Dr. Vardar, “Bu sertifikanin bizim açimizdan birçok anlami var. Her seyden önce, bu sertifikayi almak için bölüm müfredatimizin, CFA’nin belirledigi müfredatin en az yüzde 70’ini içermesi gerekiyor. CFA müfredati ise teori, mevcut piyasa uygulamalari, etik ve profesyonel standartlari, ileri seviyede yatirim analizi, portföy yönetimi gibi finans kariyerinin tüm asamalarinda kullanilabilecek becerileri kapsiyor. Bölüm olarak tüm bunlari yerine getirerek uluslararasi normlara uygun bir egitim anlayisiyla hareket ettigimizi gösterdik; ayrica, saglam temeller üzerine kurulu genis bir egitim verdigimizi ve dünyadaki trendleri yakindan takip ettigimizi de tescillemis olduk” dedi.

Prof. Dr. Gülin Vardar, sözlerini söyle sürdürdü:

“En saygin finans kuruluslarindan biri olan CFA Enstitüsü, mesleki yeterlilik konusunda bireylere yönelik birçok sertifikasyon sinavi gerçeklestiriyor. Örnegin; CFA’nin sinavina girip basarili olduktan sonra, ‘uzman finansal analist’ gibi bir unvanla sertifika alabiliyorsunuz. Bu sertifikalar, meslekle ilgili olarak küresel bazda çok degerli bir yere sahip. CFA sertifikasi, tüm dünyada taninan ve geçerliligi olan bir sertifika. Bu sinava, yüksek sayilabilecek bir ücret karsiliginda girebiliyorsunuz. Üniversite olarak bu programa dahil olmamiz sayesinde ögrencilerimiz, sinava çok az bir ücret ödeyerek girebilecek. Bölüm olarak gençlerimize bu imkâni sagladigi için mutluyuz.”
Kaynak: İHA