Gürsu Hayvan Bakim Ve Tedavi Merkezi Hizla Yükseliyoür

Bursa’nin Gürsu ilçesinde belediye tarafindan insa edilen hayvan bakim ve tedavi merkezi insaati hizla yükseliyor

Gürsu Hayvan Bakim Ve Tedavi Merkezi Hizla Yükseliyoür
Gürsu Belediyesi’nin sehrin güzelligini panoramik olarak izleme imkani sunan bölgede olusturdugu hayvan bakim ve tedavi merkezi, Gürsu Seyir Terasi’nin da yer alacagi entegre bir tesis olarak hizmet verecek. Merkezde sokak hayvanlarinin barinmasi ve bakimi saglanacak.

Yaklasik 14 milyonluk ihale bedelli, örnek ve ödüllü tesis, 4 bin 500 metrekare kontrollü alan içerisinde, toplamda 9 ayri yapi, 685 metrekare kapali alandan olusuyor. Hayvan Bakim ve Tedavi Merkezi bünyesinde, 39 adet küçük, 5 adet büyük padok bulunuyor. Idari kisimlarinin yani sira ameliyathane, röntgen odasi, ilaç deposu, tibbi malzeme deposu, hayvan müsahede odasi, hayvan mutfagi, mama deposu, malzeme deposu, hayvan banyosu yer alacak.

“Enpati Hayvan Dostu Sehir” ödüllü örnek tesis

Gürsu Katirli Dagi, Diskaya ve Ericek Mahalleleri yolu üzerinde insasi devam eden merkez insaatinda incelemelerde bulunan Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Insallah en kisa zamanda tamamlanacak olan tesisimizde can dostlarimizin daha sicak ve saglikli ortamda yasamalarini saglayacagiz. Sokak hayvanlarinin en iyi sartlarda yasamalarini saglayacak örnek projelerin yaristigi, Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan düzenlenen yarismadan ödül alan projemiz çerçevesinde hayata geçirdigimiz bu tesisimizi bir an önce tamamlayarak, sokak hayvanlarimizin hizmetine sunacagiz insallah. Dogal yasam sartlarindan uzaklasmis sokak hayvanlarimizin yasamlarini devam ettirebilecekleri imkanlari onlara sunmakla yükümlüyüz. Bu tesisimizle, insallah, sokak hayvanlarimizi her türlü yasam imkani sunulacak bir yuvaya kavusturmus olacagiz” dedi.

Kus civiltilari ve can dostlarinin sicakliginda Bursa seyri

Isik, “Gürsu’muzun dogasinin kucak açtigi tepede sokak hayvanlarimizi kucaklayacak merkezimiz kus civiltilari ve can dostlarimizin sicakligiyla doganin tüm zenginlikleriyle hissedilecegi bir tesis olarak, dogayla bütünlesmek, doganin huzurunu ve ihtisamini yasamak isteyenlerin de bulusma noktasi olacak. Gürsu ve Bursa’mizi kusbakisi izleme imkani sunacak mekan, sokak hayvanlarimizin barinma, bakim ihtiyaçlarini karsilayacak. Sehir yasaminda açlikla, susuzlukla savasarak var olmaya çalisan sokak hayvanlarimiz için olusturdugumuz bu tesis önemli bir ihtiyaci giderecek. Sokak hayvanlarimizin yasam haklarinin korunmasinda tüm insanligin sorumluluklari var. Bizler bu tesisimizle bu sorumlulugumuzu yerine getiriyor olmanin huzuru ve sevinci içerisindeyiz. Merkezde sahipsiz ve bakima muhtaç sokak hayvanlarinin, çesitli kus türlerinin barinmalari saglanacak. Hayvanlarin saglik kontrollerinin de yapilacagi tesiste, hayvan severlerin ziyaretleri sirasinda zaman geçirebilecekleri “Gürsu Seyir Terasi” da muhtesem sehir manzarasiyla dogayi tüm zenginligiyle yasama imkani sunacak” dedi.

Kaynak: İHA