Diyarbakir'da Huzur Ve Güven Ortami 1 Milyon 70 Bin Konaklama Sagladi

Diyarbakir’da 2022 yilinda otellerde konaklama sayisi açiklandi, huzur ve güven ortami 1 milyon 70 bin 436 turistin konaklamasini sagladi. Yetkililer, kenttin riskli haritadan çikmasiyla 2023 yilinda 2 milyon turist agirlamayi beklediklerini kaydetti.

Diyarbakir'da Huzur Ve Güven Ortami 1 Milyon 70 Bin Konaklama Sagladi
Diyarbakir’da devletin imkanlariyla dev yatirim ve tarihin dirilisi olan Sur ilçesindeki yüzlerce eser ve tarihi alanlar, Surlar, Hevsel Bahçesi, dünyanin odagi olan Zerzavan Kalesi’nin gün yüzüne çikarilmasi yani sira onlarca medeniyete ev sahipligi yapan tescilli medeniyet sehri, binlerce turiste ev sahipligi yapmaya devam ediyor. 2022 yilinda huzur ve güven ortamiyla kente otellerde 1 milyon 70 bin 436 yerli ve yabanci turist agirlandi.

Kültür ve Turizm Il Müdürlügünün verilerine göre, 2021 yilinda 847 bin 877’yken 2022 yilinda bu sayi yüzde 25’e oranla 1 milyon 70 bin 436’ya yükseldi. Otel isletmecileri, 2023 yilinda riskli haritadan adi çikartan Diyarbakir için 2 milyona askin konaklama beklentisi olduklarini degerlendirdi.

“Ingiltere, Hollanda, Almanya ve Irak’tan gelenler oluyor”

Plaza Otel Genel Müdürü Osman Kaya, kente birçok ülkeden turist akimi gerçeklestigini kaydederek, misafirperverligi ve tarihi mekanlari görenlerin sasirdigini söyledi.

Kaya, “2021 yilina oranla sayilarda yüzde 25 bir artis var. 847 bin 877’den 1 milyon 70 bin 436’ya çikan bir konaklama sayimiz var, bu da Diyarbakir için güzel bir sey. Diyarbakir’in güven ve huzur ortamindan dolayi bu sayida artis var, 2023 yilinda bu sayinin 2 milyona dayanmasini bekliyoruz" dedi.

Bu artisin en büyük etkeni Mardin ve Diyarbakir’in riskli bölgeden çikarilmasindan kaynakli olacagini beklediklerini kaydeden Kaya, "Konaklama olarak 2,5 milyon turisti konaklatma kapasitemiz var. Gelenler daha önce böyle bir Diyarbakir hayal etmediklerini, çok farkli bularak geçmiste gelmediklerinin pismanligini belirtiyorlar. Gelenler arasinda genelde yurt disinda Ingiltere, Hollanda, Almanya ve Irak’tan oluyor. Yerli turistlerimizde geldikleri zaman misafirperverligimizi çok etkilendiklerini ve tekrar ziyaret etmek istediklerini belirtiyorlar. Diyarbakir’da tarih anlaminda birçok gezilecek yer var, medeniyetler sehri yapilan gezilerde memnuniyet belirtiyorlar. Turistlere çagrimiz Diyarbakir hayatiniz boyunca görebileceginiz en güzel sehirlerden biridir, mutlaka gelip görmelerini tavsiye ediyoruz, biz güler yüz ve misafirperverligimizle onlari agirlamaktan mutluluk duyacagiz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA