Bayburtlu Muhtarlara Aile Okulu Egitimi Verilmeye Baslandi

Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen ve bugüne kadar 1 milyon 250 bin aileye ulasan "Aile Okulu" projesiyle 81 ilde ve birçok farkli alanda aileler desteklenmeye devam ederken her geçen gün genisleyen projeye muhtarlar da dâhil edildi.

Bayburtlu Muhtarlara Aile Okulu Egitimi Verilmeye Baslandi
Il Millî Egitim Müdürlügü koordinesinde Bayburtlu muhtarlara çesitli alanlarda egitimler verilmeye baslandi. Halk Egitimi Merkezinde baslatilan kurslarda muhtarlara aile içi iletisim becerileri, ahlaki gelisim, sosyal ve duygusal beceri gelisimi, çatisma ve stres yönetimi, bagimlilik, akran iliskileri, saglikli ve fiziksel aktivite, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanimi alanlarinda egitimler veriliyor. Bayburt merkezdeki muhtarlara verilmeye baslanan aile okulu egitimleri Aydintepe ve Demirözü ilçelerindeki muhtarlara yönelik devam edecektir.

Bin 122 Bayburtlu aileye Halk Egitimi Merkezleri ve okullarda aile okulu egitimleri verilirken muhtarlara verilen egitimlerle bu sayinin artarak devam etmesi ve aile içi iletisimin güçlenmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA