Mus Valisi Gündüzöz Açiklamasi 'Dogudaki Imkanlarin Farkina Vardilar'

Mus’ta tekstil firmalarinin kullanilmasi amaciyla kurulan dev fabrikada bin 500 kisi istihdam edilecek. Mus Valisi Ilker Gündüzöz, konuya iliskin "Demek ki artik batidaki mütesebbislerimiz dogudaki imkanlarin farkindadir. Dogunun huzur ve sükun ortami onlari etkiliyor” dedi.

Mus Valisi Gündüzöz Açiklamasi 'Dogudaki Imkanlarin Farkina Vardilar'
Sultan Alparslan ve Sungu Tekstil kentlere ilave olarak bu yil 11 bin metrekare alan üzerine insa edilen 4 yeni fabrika binasi üretime baslayacak. Gençlik ve Spor Bakanligi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi öncülügünde; Mus Il Özel Idaresi, Mus Belediyesi ve DAKA’nin destekleriyle 4 tekstil fabrikasi insa edildi. Mus’ta tekstil alaninda hizmet vermek için kurulan fabrikalar, valilik toplanti salonunda düzenlenen imza töreni ile üreticilere teslim edildi. Bin 500 kisinin istihdam edilecegi bu fabrikalar ile birlikte Mus, tekstil üssü olacak. Mus Valisi Ilker Gündüzöz, "Demek ki artik batidaki mütesebbislerimiz dogudaki imkanlarin farkindadir. Dogunun huzur ve sükun ortami onlari etkiliyor” diye konustu.

Düzenlenen törende açiklamalarda bulunan Vali Ilker Gündüzöz, tekstil kent yatirimlari konusunda yogun mesai harcadiklarini ifade ederek, "Malumunuz oldugu üzere birkaç yildir tekstil kent yatirimlari konusunda yogun mesaimiz var. Tabii bu isin çesitli paydaslari var. Bize bu finansmani saglayan genç istihdamina yönelik proje oldugu için Gençlik Spor Bakanligi, Sanayi Bakanligi üzerinden DAKA’dan gelen bir finansmanla saglaniyor. Bu finansmanin yerelde de ayaklari var. Özellikle Il Özel Idaremiz, Mus Belediyemiz bu finansmanda paydaslar olarak yer almaktadir. Bu yil Sultan Alparslan Tekstilkent’in içerisine 2 bin metrekare ilave yatirimimiz oldu. Onu da ilgili firmaya bugün teslim ettik. Insallah orada da yakinda üretim baslayacak. Bir de daha önceki yillarda kurulmus Sungu Tekstilkent çok randimanli çalismiyordu, birtakim hukuki problemler vardi; bunlar da çözüldü. Buraya da iki tane 2 bin metrekare, bir tane 5 bin metrekare olmak üzere ilave yatirimimiz oldu. Bu ilaveler geçen yillardaki fabrikalarla birlikte önemli istihdamlar saglayacak. Geçen yilin istihdamini bir tarafa koyuyoruz, o önemli bir kapasite olusturdu" seklinde konustu.



"Mus’un sorunlari çözüldü"

Mus’un spor, egitim, altyapi ve içme suyu gibi pek çok alanda sorunlarin çözüldügünü ifade eden Gündüzöz, sunlari aktardi:

"Fakat bu yilin istihdami; toplamda 11 bin metrekare bir alan ve 4 fabrikadir. Bu 4 fabrikanin da bin 500 istihdam taahhüdü ile üretim baslayacak. Tabii bu zaman içerisinde 3 binlere sadece bu ilaveler olacagini düsünüyoruz. Hane basi büyüklügümüzün 5’e yakin oldugu düsünülürse, bin 500 kisiyi ilk etapta dogrudan etkileyecek bir yatirimdir. Merkez nüfusumuzun 100 bin oldugu düsünülürse bu rakimda önemli ölçüde kisiye dokundugunu ifade etmek gerekir. Tabii bu Sultan Alparslan Tekstilkent konusunda Gençlik Spor Bakanimiza, Sanayi Bakanimiza tesekkürlerimizi arz ediyoruz ama esasen isin arkasinda Cumhurbaskanimiz ve onun iradesi var. Tekstil ve diger alanlardaki vizyonel yatirimlar hep onun sayesinde olmustur" ifadelerini kullandi.

"Bura Izmir kadar önemli bir tekstil yatirimina imkan veren ve daha büyük avantajlari olan bir il"

"Mus’ta da bu kosut isler olmustur" diyen Vali Gündüzöz; Mus’un spor, egitim, altyapi ve içme suyu olsun pek çok alanda sorunlar çözülmüs ya da çözülmek üzeredir. Simdi en önemli kavgamiz istihdamdir. Istihdam konusunda çok önemli bir avantajimiz var. Biz genç nüfusu fazla olan bir iliz, bu avantajimizi da sonuna kadar kullanacagiz. Yine merkezde isim babaligini benim yaptigim Sultan Alparslan Tekstilkent’in fikir babaligi ise Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’ya aittir. Dolayisiyla Içisleri Bakanimiza buradan hürmetle anmak bir görevdir. Bu alan Il Özel Idaremizin mülkiyetindedir. Özel Idarenin basta genel sekreteri olmak üzere genel meclis baskanindan üyelerine kadar bu iste emegi vardir.

Yine arazinin tahsis asamasinda Mus Belediye Baskanimizin milletvekilimizin emegi vardir. Dolayisiyla bu el birligi ile yürütülen bir çalismadir. Bu çalismadan insallah Muslular istifade edecektir. Burasi bir tekstil üssü olacak ve dogunun yükselen yildizi olacak. Aksamlari tekstilkentin önünden geçince, gençlerin isten çiktigini, yanimdan mutlu mutlu geçtiklerini görünce ben de mutlu oluyorum. Allah mütesebbislerimin kazancini hayirli etsin. Helalinden bol kazanç diliyorum. Bazi mütesebbislerimiz Mus’un yerli sermayesi, bazilari ise Mus ile hiç alakasi olmayan kisilerdir. Bu da iyi bir seydir. Simdi Mus’u ve doguyu bilmiyor ama buranin sartlarinin uygun oldugunu degerlendirerek geliyor. Bu çok önemlidir. Demek ki artik batidaki mütesebbislerimiz dogudaki imkanlarin farkindadir. Dogunun huzur ve sükun ortami onlari etkiliyor. Gelen firmamiz Izmir’den geldi. Sonuç itibariyla bura Izmir kadar önemli bir tekstil yatirimina imkan veren ve daha büyük avantajlari olan bir il. Bu duygu ve düsüncelerle yatirimin ve imza törenimizin hayirli olmasini temenni ediyorum. Insallah en yakin zamanda fabrikalarimiz çalisir haldeyken ziyaret etmek bizlere nasip olur" ifadelerine yer verdi.

Mus Valisi Ilker Gündüzöz baskanliginda valilik toplanti salonunda düzenlenen imza törenine; Mus Belediye Baskani Feyat Asya, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Seyhmus Yentür, Gençlik ve Spor Il Müdürü Mehmet Arif Tasdemir ve firmalarin yetkilileri katildi.

Kaynak: İHA