Metruk Bina Yangininda Kedi Ve Köpeklerin Telef Oldugu Iddialarina Açiklama Geldi

KOCAELI – Kocaeli’de alevlere teslim olan metruk binada hayvanlarin telef oldugu iddiasiyla ilgili hayvanseverler açiklama yapti.

Metruk Bina Yangininda Kedi Ve Köpeklerin Telef Oldugu Iddialarina Açiklama Geldi
Dün gece saatlerinde Gölcük ilçesi Ihsaniye Mahallesi’nde metruk binada yangin çikmis, bina alevlere teslim olmustu. Yanginin ardindan çok sayida sokak hayvaninin da telef oldugu iddiasi ortaya atilmisti. Yanan metruk binanin Kocaeli Doga ve Hayvan Dostlari Dernegi (KOHAYDER) Gölcük yöneticilerinden Türkan Dobra’ya ait oldugu ve yasadigi evin hemen yaninda oldugu ögrenildi. KOHAYDER Baskani Semra Çelikkaya, Kocaeli Hayvanlari Koruma Dernegi (KOCAELIDER) Baskani Selma Pilatin Pek de yanan binanin önüne giderek konuya açiklik getirdi. Dobra’nin evin bahçesinde çok sayida sokak hayvanini besledigi ögrenilirken yanginda herhangi bir hayvanin telef olmadigi, metruk bina içerisinde degil açik alanlarda dolastiklari ortaya çikti. HAYDI polisinin de yaptigi incelemede herhangi bir kedi veya köpek ölümüne rastlamadigi belirtildi. Öte yandan, es zamanli olarak bir baska metruk binada daha yangin çikmasi kundaklanma süphesine yol açti.

“Kedi ve köpeklerin öldügüne dair haberler dogru degil”

Konuya dair açiklama yapan KOHAYDER Baskani Semra Çelikkaya, “Dün gece 1 saatlerinde yangin çatidan basliyor. Yangini komsusu haber veriyor. Itfaiyeye haber verilinceye kadar binayi alevler sarmis oluyor. Ilginç olan, arka tarafta bunun gibi bir bina daha var ve iki bina es zamanli yaniyor. Arada mesafe oldugu için atesin birbirine siçrama imkani yok. Bu durum kundaklama oldugu ihtimalini artiriyor. Türkan Hanim bu evin bahçesinde kedi ve köpeklerini besliyor. Burasi kapali bir alan degil, hayvanlarin girip çiktigi bir açik alan. Kedi ve köpeklerin öldügüne dair haberler asla dogru degil. Hiçbir kedi veya köpek ölmüs degil. Zaten yanan binanin kapisi, bacasi yok. Kapali bir alan degil. Bahçede beslendikleri için kedi ve köpekler isterlerse girip isterlerse çikabiliyor. Sadece binanin hemen yaninda Türkan Hanim’in agabeyine ait bir kümes var. Yangin sirasinda tavuklarin pek çogu kaçmis. Kümesin içerisinde 3-5 tane tavugun öldügünü düsünüyoruz. Onun disinda bir can kaybi söz konusu degil. Zaten olaydan hemen sonra HAYDI polisi de incelemelerde bulunmus ve herhangi bir kedi veya köpek ölümünün olmadigini tespit etmislerdir” diye konustu.

Kaynak: İHA