Kitap Fuari Çocuklar Ile Civil Civil Oldu

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafindan düzenlenen Dogu Anadolu 1. Kitap Fuarinin gözdesi çocuklar oldu.

Kitap Fuari Çocuklar Ile Civil Civil Oldu
Tatvan Belediyesi tarafindan düzenlenen Dogu Anadolu Kitap Fuari, ilk kez kitapseverleri agirliyor. ‘En Iyi Dost Kitaptir’ sloganiyla her kesimden övgü alan ve yogun ilginin yasandigi kitap fuarinda 100’e yakin yayinevi, 120’den fazla yazar, sair ve okuyucularla bulusmaya devam ediyor. Yasam alisveris merkezinde 11 Ocak’a kadar sürecek olan fuara yediden yetmise herkes yogun ilgi gösterirken okur severler hem sevdikleri yazarlarla bulustu, hem de onlarla sohbet etme imkâni yakaladi. Gün boyu dolu olan fuar alanina en çok ilgiyi ise çocuklar gösterdi. Fuar alanini gezmeye gelen minikler kütüphanelerindeki eksikleri tamamlama firsati buldu. Her kesime uygun kitaplarin bulundugu fuarda ögretmenleri veya ebeveynleri ile gelen çocuklar hem istedikleri kitaplari aldi hem de fuari doyasiya gezme sansi yakaladi.

Kitap fuarinin çocuklar ile civil civil oldugunu ifade eden Matematik Ögretmeni Sinan Kiransal, “Tatvan’da 1.’si düzenlenen kitap fuari çok coskulu geçiyor. Bugün yaklasik 70 ögrencim ile buraya geldik. Kitap fuari ögrenciler ile birlikte çok civil civil. Ögrencilerimizi kitapla bulusturmak, kitap okuma aliskanligi kazandirmak amaciyla buraya geldik. Bu organizasyonda emegi geçen tüm çalisanlara ve yazarlara çok tesekkür ediyoruz. Okumadan hiçbir sey olmuyor. Okumak kalbin sifasidir. Okumadigimiz için bugün çok ciddi sikintilar yasiyoruz. Insallah bu vesileyle simdiki nesiller gümbür gümbür okuyacak ve ileride daha güzel çalismalara imza atacaklar” diye konustu.

Kitap okumayi çok sevdigini dile getiren Nesrullah Karadasli adli ögrenci, “Kitap fuarina geldim ve burada yüzlerce kitap vardi. Hepsi çok güzeldi herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Kitap okumak çok güzel bir duygu. Kitap okudugumuz zaman anlamamiz gelisiyor ve sinavlarda daha iyi yapabiliriz. Hayal gücümüz gelisiyor. Kitap okumayi seviyorum. Herkesin de okumasini tavsiye ediyoruz” seklinde konustu.

Kitap fuarinin her yil geleneksel olarak yapilmasini isteyen esnaf Abdullah Sönmez ise “Birincisi düzenlenen kitap fuarinda basta Belediye Baskanimiz Mehmet Emin Geylani’ye çok tesekkür ediyorum. Fuara bu sekilde talep olacagini tahmin etmemistik. Bu mevsimde olunmasina ragmen bu kadar talebin olmasi bizleri çok memnun etti. Katilimci firmalara tesekkür ediyoruz. Satislar çok güzel gidiyor. Insallah bunun her yil tekrardan Tatvan ile özdeslesmis bir festival haline gelmesini temenni ederiz” dedi.

Kaynak: İHA