Kimisi Dorseden Kaçmaya Çalisti, Kimisi Botlarin Altinda Çikti, Hepsi Sinir Disi Edildi

Kocaeli’de operasyonlarda yakalanan 227 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, ülkelerine gönderilmek üzere Geri Gönderme Merkezi’nden Istanbul Havalimani’na götürüldü. Türkiye’nin 2022 yilinda sinir disi basari orani yüzde 71 olarak kaydedilirken Avrupa Birligi ülkelerinde ise bu oranin yüzde 10’larda oldugu ögrenildi.

Kimisi Dorseden Kaçmaya Çalisti, Kimisi Botlarin Altinda Çikti, Hepsi Sinir Disi Edildi
Kocaeli’de operasyonlarda yakalanan 227 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, ülkelerine gönderilmek üzere Gündogdu Geri Gönderme Merkezi’nden Istanbul Havalimani’na götürüldü. Göç Idaresi Baskanligi Kocaeli Il Göç Idaresi tarafindan sinir disi is ve islemlerine yönelik bilgilendirmeler yapildi. Türkiye’de 2022 yilinda 124 bin 441 düzensiz göçmenin sinir disi edilirken Kocaeli özelinde ise 6 bin 326 olarak kaydedildi. Bir yilda en fazla sinir disi isleminin uygulandigi yil 2022 olurken bunun rekor oldugu belirtildi.

Sinir disi basari orani yüzde 71

Türkiye’nin 2022 yilinda sinir disi basari orani yüzde 71 olarak kaydedilirken Avrupa Birligi ülkelerinde ise bu oranin yüzde 10’larda oldugu ögrenildi. Öte yandan, düzensiz göçle mücadele çerçevesinde 280 bin 206 düzensiz göçmenin sinir güvenliginin arttirilmasiyla ülkeye girisi engellendi. Sinir disi edilme oraninin 2021 yilina yüzde 161 artis gösterdigi ögrenildi.
Kaynak: İHA