Bakan Kurum, TOKI Vade Artis Oranini Açikladi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, TOKI ödemelerindeki vade artis oranina iliskin, “Bu yil memur maas artisi yüzde 30 oldu. Ama biz vatandasimiz için TOKI vade artis oranini yüzde 15,40’ta tuttuk. Yani vade artis oraninda yüzde elli indirim yapmis olduk” dedi.

Bakan Kurum, TOKI Vade Artis Oranini Açikladi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “Ilk Evim, Ilk Is Yerim” projesi çerçevesinde gerçeklestirilen Gölbasi TOKI Kura Çekimi’ne katildi.

Gölbasi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konusarak 800 dönümlük bir alanda yapilan Gölbasi Millet Bahçesi’ni mart ayinda tamamlayip açacaklarini söyleyen Kurum, Mogan Gölü’ndeki çalismalarin büyük oranda tamamlandigini dile getirdi.

Bakan Kurum, toplamda bin 545 konutun Gölbasili hak sahiplerini belirlediklerini kaydederek, “Ankara’mizda kura çekimlerine 2 Ocak’ta basladik. Bugüne kadar 13 bin 309 hak sahibimizi belirledik” dedi.



“Mart ayina kadar kura çekilislerini tamamlayacagiz”

Yarin Ankara’daki "Ilk Evim Ilk Is Yerim" projesi kuralarinin sona erecegini ve tüm ilçelerdeki hak sahiplerini belirlemis olacaklarini ifade eden Kurum, “Allah’in izniyle biz tüm dünyanin sosyal devlet anlayisini rafa kaldirdigi bir dönemde yeni konutlar insa ederek her gün binlerce konutumuzun kuralarini çekmeye devam edecegiz. Binlerce vatandasimizin konut sahibi olma sevincine, heyecanina, mutluluguna sahit olmanin keyfini yasayacagiz. Insallah mart ayina kadar 81 ilimizin tamaminda insa edecegimiz 250 bin konutumuzun, 1 milyon arsamizin ve 50 bin is yerimizin kura çekilislerini tamamlayacagiz” diye konustu.

Bakan Kurum, Ankara’nin 25 ilçesine 18 bin 500 yeni konut ve 100 bin konut insa edilecek arsayi Ankaralilarin hizmetine sunacaklarini hatirlatti.

“TOKI vade artis oranini 15,40’ta tutarak yüzde elli indirim yapiyoruz”

TOKI konutlarindaki vade artis oranini açiklayan Kurum, söyle konustu:

“Biliyorsunuz, TOKI her yil ocak ayinda memur maas zammina göre bir artis yapiyordu. Bu yil da memur maas artisi yüzde 30 oldu. Ama biz vatandasimiz için TOKI vade artis oranini yüzde 15,40’ta tuttuk. Yani vade artis oraninda yüzde elli indirim yapmis olduk. Hatirlayacaksiniz, ’vatandas nasil ödeyecek, TOKI her yil çok yüksek oranlarda zam yapacak’ diye tezvirat yapanlar vardi. Iste görüyorsunuz biz sosyal devlet anlayisinin bir geregi olarak vatandaslarimizi enflasyona karsi koruyoruz, kolluyoruz. Biz her zaman vatandasimizin, milletimizin yanindayiz. Hayirli ugurlu olsun.”

Bakan Kurum, Ankara’nin siyasetteki ikbal arayislarinin, politikadaki gelecek kavgalarinin atlama noktasi olmadigini vurgulayarak, “Ama kimse merak etmesin, endiseye mahal yok! Çünkü biz Ankara’yi liyakatsizligin, ehliyetsizligin, beceriksizligin pençesine asla teslim etmedik, etmiyoruz, etmeyecegiz! Biz her zaman milletin yaninda olacak, millete hizmet edecek, milletin derdiyle dertlenecegiz” ifadelerini kullandi.

Bakan Kurum, vatandaslarin kendilerine nerede ihtiyaç duyduysa orada olduklarini dile getirerek, “1,5 yil önce yanginda harabeye dönüsen Manavgat’in köylerindeydik. Hamdolsun, nasil dün yanginda kardeslerimizin dertlerine ortak olduysak üç gün önce de yeni konutlarina kavusma sevinçlerine ortak olduk! Bugün de sizlerin sevincine ortak oluyoruz. Inanin bundan büyük bir nimet, bundan büyük bir mutluluk, bundan büyük bir seref olamaz, bulunamaz” dedi.

“Buradan söz veriyoruz! Muhtesem Türk sehirlerinin sembolü ve lideri olan bir Ankara için, gece gündüz demeden çalisacagiz” diyen Bakan Kurum, 2023 seçimlerinden sonra azim ve gayretlerini vatandaslarin destegiyle daha da artacaklarini ifade ederek, “Gölbasi ve Ankara, 2023 seçimlerinde Türkiye Yüzyili’nin mimari Sayin Cumhurbaskanimiza, Cumhur Ittifakimiza büyük bir destek verecek” diye konustu.

Törene katilim saglayan TOKI Baskani Ömer Bulut da Ankara’da “Ilk evim” projesiyle 16 ayri yerlesim alaninda 18 bin 500 konut insa edilecegini anlatarak sunlari kaydetti:

“Bu konutlara yaklasik 100 bini genç kategorisinde olmak üzere toplam 220 bin müracaat olmustur. 2 Ocak’ta baslayan Ankara’daki kuralarda bugüne kadar 13 bin 309 hak sahibi belirlenmis, bugün burada, yarin da Mamak’ta çekilecek kuralarla birlikte Ankara’daki konut kuralari tamamlanmis olacaktir. Büyük Türkiye’nin imar ve insasinda Cumhurbaskanimizin ortaya koydugu ’evi olmayan alt gelir grubu vatandasimiz kalmayana kadar projeler gelistirecegiz’ hedefi dogrultusunda konut üretmeye, vatandaslarimizin yaninda olmaya devam edecegiz.”

Gölbasi TOKI Kura Çekim Töreni’ne Ankara Valisi Vasip Sahin, MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah Isler, Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, AK Parti Ankara Il Baskani Hakan Han Özcan ve davetliler katildi.

Konusmalarin ardindan katilimcilar tarafindan, Gölbasi’nda insa edilecek konutlarin hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapildi.
Kaynak: İHA