'Sarayburnu Fatihleri' Yeni Yili Denize Girerek Karsiladi

Sarayburnu Fatihleri yilbasi gecesinde soguk havaya aldiris etmeden denize girerek yeni yili karsiladi. 2023’ün ilk dakikalarinda buz gibi suda yüzen grup üyeleri, yeni yil için güzel dileklerde bulundu.

Fatih Sarayburnu sahilinde yillardir yaz kis demeden denize giren “Sarayburnu Fatihleri”, yilbasi gecesinde de denizdeydi. Grup üyeleri, yaktiklari atesin basinda toplanarak 10’dan geriye dogru saydi. Ellerindeki mesalelerle yeni yili kutlayan grup üyeleri 2023’ün ilk dakikalarinda soguk havaya aldiris etmeden suya atladi.

“Alisik olmayan soguk suya girmesin”

Sarayburnu Fatihleri grubundan Yüksel Sönmez, “Bugün yilin son günü. 31 Aralik 2022. 2023’e hayirlisiyla girecegiz. Tüm dünyanin, yasayan bütün insanlarin ve bütün Islam aleminin bugün yeni yila girerken saglik, sihhat, mutluluk, huzur içerisinde girmesini istiyoruz. Dünyada savas istemiyoruz. Insanlar mutlu huzurlu olsunlar. Herkes huzur içinde yasasin. O yüzden saglikla sihhatle yeni yila Cenabi Allah girmeyi nasip etsin. Biz Sarayburnu’nda simdi denize girecegiz. O yüzden buradayiz. Su soguk 11 derece. Fakat biz bu suya alisigiz. Bu nedenle bizi fazla etkilemiyor. Alisik olmayan soguk suya girmesin. Hipotermiye girip basina bir is almasin, dikkat edelim” dedi.



“Bizim için spor sagliktir, yüzmek sifadir”

Yeni yil için iyi dileklerini ifade eden Zihni Ademoglu, “Dünyada savas olmasin güzellik olsun. Herkesin suya girmemesi lazim biz 365 günü soguk suya girdigimiz için vücut yapimiz alisiktir. Bizim için spor sagliktir. Yüzmek sifadir” seklinde konustu.



“2022 yilini yüzerek 2023 yilina geçecegiz”

Denize girenlerden Saim Gürel ise “Her sene yaptigimiz gibi bu senede 2022 yilini üzerek 2023 yilina Allah’in izniyle geçecegiz. Tüm dostlarimiza, arkadaslarimiza yeni yilda saglik, sihhat ve yeni yilda huzurlu geçirmesini diliyoruz. Ortam böyle, hayat yasayana güzel” dedi.

Sarayburnu Fatihleri grubu üyelerinden Oktay Dibek ve Ramazan Deger 2023 yili için iyi dileklerini ifade etti.

Kaynak: İHA