Zeytinburnu'nda Böcek Ilacindan 11 Yasindaki Çocuk Hayatini Kaybetti

Istanbul Zeytinburnu’nda yabanci uyruklu bir aile, gece evlerini ilaçladiktan sonra uyudu. Evde yasayan 5 kisi rahatsizlanarak sabah saatlerinde hastaneye gitti. 11 yasindaki çocuk kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti.

Zeytinburnu'nda Böcek Ilacindan 11 Yasindaki Çocuk Hayatini Kaybetti
Olay, 27 Eylül günü Zeytinburnu Çirpici Mahallesi’nde 4 katli binanin birinci katinda meydana geldi. Iddialara göre, gece evi ilaçladiktan sonra uyuyan aile fertleri sabah saatlerinde rahatsizlandi. Çocuklarini hastaneye götürmek isteyen babalari evin önüne taksiyle geldi. Evdekileri tek tek taksiye tasiyarak hastaneye götürdü. Ilaçlamadan dolayi zehirlendigi ögrenilen 11 yasindaki erkek çocuk tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Ailenin diger 4 ferdinin hastanedeki tedavisi sürüyor.

Çocugun hastanede hayatini kaybetmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Olay yeri inceleme ekipleri, evin içerisinde incelemelerini gerçeklestirdi. Polis ekiplerinin konuyla ilgili çalismalari devam ediyor.

Olayi anlatan Nuri Yilmaz, “Ben sabah geldim, dükkâni açtim, temizlik yapiyordum. Bir taksi geldi, babasi yukaridan indi. Kendiler de komsum oluyorlar. Bir genç kizi var onu kucaklamis halde asagi indi. Kizin saglik durumu iyi degildi. Taksiye bindirdi kosarak tekrar yukari çikti. 11 yasindan ufak bir çocugu vardi. Onu yukaridan indirdi, taksiye bindirip, gittiler. Biz o an ne oldugunu anlayamadik. Sonra aksam zehirlendiklerini ögrendik. Buraya olay yeri inceleme ekipleri geldi. Evi ilaçladiktan sonra zehirlendiklerini duyduk. Sabah saatlerinde yasanmis. Erkek çocugu ufakti, yasi 11’di. Çocugu taniyordum buraya gelip, giderdi” diye konustu.

Kaynak: İHA