Samsun'da En Çok 'Sosyal Uyum Ve Yasam Kursu' Talep Görüyor

2022 yilinda Samsun genelindeki halk egitim merkezlerinde açilan 9 bin 505 kurstan en çok talebi ’sosyal uyum ve yasam kursu’ gördü. Yabanci uyruklu kisilerin Türkiye yasamina daha iyi uyum saglamalari için açilan bu kursa ilgi her geçen gün devam ediyor.

Samsun'da En Çok 'Sosyal Uyum Ve Yasam Kursu' Talep Görüyor
2022 yilinda Milli Egitim Bakanligi’na bagli halk egitim merkezlerinde Türkiye geneli 381 bin 687 kurs açildi. Bu kurslarda su ana kadar 8 milyon 361 bin 513 kisi basvurarak egitim aldi. Türkiye’de en çok açilan kurs sayisi 25 bin 832 ile sosyal uyum ve yasam kursu oldu. Sosyal uyum ve yasam kursunu 19 bin 381 kurs sayisi ile Kur’an-i Kerim kursu takip etti.

Samsun’da ise 17 ilçenin tamamindaki halk egitim merkezlerinde 2022 yilinda toplamda 9 bin 505 kurs açildi. Bu kurslara ise 159 bin 983 kisi müracaat etti. Kurslar arasindaki okuma-yazma kurslarina 760 kursiyer katildi.

Samsun genelinde açilan en çok kurs ise Türkiye genelinde oldugu gibi ’sosyal uyum ve yasam kursu’ oldu. 155 sinifta açilan sosyal uyum ve yasam kursuna 13 bin 986 kisi müracaat etti. En çok talep edilen kurs arasinda ikinci sirada ise Kur’an-i Kerim (Elifba) okuma kursu yer aldi. Bu kursa ise 7 bin 560 kisi katildi.

2021 yilinin verileri ile 2022 yilinin verileri karsilastirildiginda ise 4 kat artis gözlemlendi. 2021 yilinda açilan kurs sayisi 2 bin 812 iken 2022 yilinda bu rakam 9 bin 505 oldu.

Hayat boyu ögrenme

Milli Egitim Bakanligi’nin ve Samsun Valiligi’nin destekleriyle Il Milli Egitim Müdürlügü’nün koordinasyonunda hayat boyu ögrenme faaliyetleri ile ilgili Samsun’da çesitli alanlarda kurslar düzenlenmeye devam ediliyor. Konuyla ilgili olarak konusan Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar, “Hayat boyu ögrenme, insan yasaminin baslangicindan sonuna kadar devam eden bir süreçtir. Günümüzde egitim, sosyal, kültürel ve bilimsel islevlerinin yani sira nitelikli is gücü yetistirme, küresel ve ekonomik gelisime katki saglama boyutlariyla da ön plana çikmaktadir. Sadece egitim çagindaki nüfusun degil, ayni zamanda egitim çagi disindaki tüm vatandaslarin egitime erisimini çok önemsiyoruz. Talep ettikleri egitim, kurs ve etkinlikleri düzenleyerek tüm vatandaslari hayat boyu ögreniciler olma yönünde tesvik ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA