Ian Kasirgasi Güney Carolina'yi Vurdu

Ian Kasirgasi, Küba ve Florida’nin ardindan ABD’nin Güney Carolina eyaletinde üçüncü kez karaya vurdu.

ABD Ulusal Kasirga Merkezi tarafindan yapilan açiklamada Ian Kasirgasi, yerel saatle 14.05 siralarinda Güney Carolina eyaletindeki Georgetown kasabasi yakinlarinda karaya vurdu. Saffir-Simpson ölçegine göre kategori 1 seviyesindeki Ian Kasirgasi’nin saatte 140 kilometre hizla esen sert rüzgar ve yagislarla birlikte bölgede etkili olarak simdiden sel ve yikima yol açtigi bildiriliyor.

Güney Carolina Eyaleti Valisi Henry McMaster, kasirgada henüz bir can kaybi yasanmadigini ancak hayati tehdit eden kosullarin devam etmesi sebebiyle vatandaslara dikkatli olmalari uyarisi yapti. Yetkililer bölgede devrilen agaçlarin ve sular altinda kalan yollarin bulundugunu bildirirken, 69 bin kisinin ise elektrik hizmetinden yoksun kaldigi ifade edildi. Eyalet genelinde evlerini terk eden vatandaslar için 5 adet siginak kuruldugu belirtiliyor.

Ian Kasirgasi geçen geçtigimiz sali günü Küba’yi, çarsamba günü ise ABD’nin Florida eyaletini vurmustu.

Çarsamba günü Kategori 4 seviyesine çikan kasirga Florida’da büyük bir yikima neden olurken, yetkililer su ana kadar 21 kisinin hayatini kaybettigini bildirdi. Kasirga Küba’da da 2 kisinin ölümüne neden olurken, ülkenin tamaminda elektrik kesintisi yasandi.

Ian Kasirgasi’nin bugün ve cumartesi günü iç kesimlere dogru ilerlemeye devam ederek ABD’nin Georgia ve diger güney eyaletlerini etkilemesi bekleniyor.
Kaynak: İHA