4. Alanya Kitap Fuari Misafirlerine Kapilarini Açti

4. Alanya Kitap Fuari’nin ilk gününde ünlü oyuncu ve yazar Bahadir Yenisehirlioglu kitapseverlerle bulustu. Açilis konusmasini gerçeklestiren Baskan Yücel, “Bizim için en büyük yatirim gelecegimizin mimarlarina yaptigimiz yatirimdir. Bu hissiyatla ve özveriyle Belediyemizin tüm birimleriyle çalismaya devam etmekteyiz” dedi.

4. Alanya Kitap Fuari Misafirlerine Kapilarini Açti
Alanya Belediyesi’nin düzenledigi 4. Alanya Kitap Fuari, Alanya Kültür Merkezi’nde kapilarini açti. 9 Ekim’e kadar sürecek olan ve 10 günde önemli yazarlarini agirlayacak olan fuarin ilk gün konugu Oyuncu ve Yazar Bahadir Yenisehirlioglu oldu. Fuar, ney ve siir dinletisi ile basladi ve ardindan protokol konusmalari gerçeklestirildi.

Baskan Yücel, “Sizler ülkemiz adina yarinlara umutlarimizi, hayallerimizi, aydinlik düsüncelerimizi, egitime olan inancimizi canli tutan en degerli varliklarimizsiniz” diyerek basladigi konusmasinda, “Alanya Belediyesi olarak egitim bizim en büyük önceligimiz. Egitim alaninda özellikle çocuklarimiz ve gençlerimiz için gerçeklestirdigimiz çalismalarla kentimizin egitim ve kültür hayatina önemli bir katki saglamayi amaçliyoruz. Bizim için en büyük yatirim gelecegimizin mimarlarina yaptigimiz yatirimdir. Bu hissiyatla ve özveriyle Belediyemizin tüm birimleriyle çalismaya devam etmekteyiz” ifadelerini kullandi.

"Ögrencilerimizle sayisiz kitabi bulusturuyoruz"

Alanya Kitap Günleri’nin en fazla önemsedikleri etkinliklerden birisi oldugunun altini çizen Baskan Yücel, “Kitaplar, çocuklarimizin beyin ve dil gelisimine dogrudan etki eden en önemli araçlardir. Çocuklara kitabi sevdirmek, kitap okuma aliskanligi kazandirmak bizler için önemli. Bu baglamda, Alanya Kitap Günlerinde ögrencilerimiz ve yetiskinlerle sayisiz kitabi bulusturuyoruz. Her etkinligimizde çitamizi daha da yükseltmek, bir öncekine göre daha iyi ve verimli bir is çikarmak için çabaliyoruz. Çünkü, biliyoruz ki bilginin bilimin isiginda ilerleyen her is amaca ulastirir. Bu sehirde okur var slogani ile ilerledigimiz bu süreçte önce kendimiz sonra toplumumuz için okumanin önemine tekrar vurgu yapiyoruz” dedi.

Baskan Yücel’in konusmasinin ardindan Yazar ve Oyuncu Bahadir Yenisehirlioglu bir söylesi gerçeklestirdi. Gençlere önemli tavsiyeler veren ve edebiyat alanindaki çalismalari degerlendiren Yenisehirlioglu’na Baskan Yücel, hediye takdim etti. Fuar ikinci gününde eski Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’u agirlayacak.
Kaynak: İHA