Bayburt'ta 'Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu' Etkinligi

Bayburt’ta ’Yayalara öncelik durusu, hayata saygi durusu’ sloganiyla baslatilan kampanya çerçevesinde ögrencilerle birlikte kirmiziya boyanan yaya geçidi ile yayanin trafikteki önceligine dikkat çekildi.

Bayburt'ta 'Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu' Etkinligi
Içisleri Bakanliginca trafikte yaya önceligine dikkat çekmek ve sürücü duyarliligini artirmak amaciyla ’Yayalara öncelik durusu, hayata saygi durusu’ sloganiyla Bayburt’ta etkinlik düzenlendi.

Bayburt Ortaokulu önündeki yaya geçidinde baslayan etkinlikte Vali Cüneyt Epcim, protokol üyeleri ve ögrencilerle birlikte yaya geçidini kirmiziya boyadi.

Vali Epcim, yaya geçidine dikkat çekmek, bilinç olusturmak amaciyla kentte etkinlik planlandigini belirterek, konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Asil hedefimiz yaya önceligi, yayanin yolda önceligi olduguna dikkat çekmek, kamuoyu olusturmak ve bu konuda Türkiye’de farkindalik olusturmaktir. Emniyet mensuplarimizla beraber asil hedefimiz gelecegimizin teminati çocuklarimiza bu bilincin asilanmasidir."

Epcim, sürücülere yaya geçitlerinde yavaslamalari noktasinda uyarilarda bulundu.

Etkinlige, Vali Cüneyt Epcim’in yani sira Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Dr. Talha Övet, Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, kurum müdürleri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA