ABD Baskani Biden Yine Yolunu Sasirdi

ABD Baskani Joe Biden, Federal Acil Durum Yönetimi Ajansi’nda (FEMA) yaptigi konusma sonrasi kürsüden ayrilirken yine yolunu sasirdi. Hareketleri nedeniyle son zamanlarda sosyal medyada elestirilen Biden’in yine "Her zamanki gibi yolunu sasirdigi" ve "Baskanlik için yeterli olmadigi" iddia edildi.

ABD Baskani Biden Yine Yolunu Sasirdi


ABD Baskani Joe Biden, son zamanlarda katildigi basin toplantilari sirasinda sergiledigi hareketlerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 79 yasindaki Biden, Federal Acil Durum Yönetimi Ajansi’nda (FEMA) yaptigi konusma sonrasinda kürsüden inerken yine yolu sasirdi. FEMA’daki konusmasindan sonra tesekkür ederek kürsüden ayrilan Baskan Biden’in yanlis yere dogru yürüdügü ve yaninda duran yetkililerin Biden’a "Sayin Baskan" diye seslenerek yönlendirmeye çalistigi görüldü.

Son zamanlarda katildigi konferanslarda ve toplantilarda benzer hareketler sergileyen ABD Baskani Biden, sosyal medya kullanicilarinin hedefi haline geldi. Sosyal medya kullanicilari, bugün kürsüden inerken yolunu sasiran Biden’i elestirerek, sagliginin Baskanlik görevine devam etmek için yeterli olmadigini iddia etti. Biden’a yöneltilen elestiriler arasinda, "Her zamanki gibi kayboldu", "Biden yine yolunu sasirdi", "Yasli bir baskana güven duyulamaz", "Bu sekilde devam edemez", "Ülke için utanç kaynagi" seklinde ifadeler yer aldi.

Biden’a dün de esi yol göstermisti

Saglik durumunun Baskan olmaya devam etmek için yeterli olmadigi iddia edilerek elestirilen 79 yasindaki Biden’a daha öncede ayni sekilde yorumlar yöneltilmisti. Biden, Çarsamba günü, esi First Lady Jill Biden ile katildigi Engelliler Onur Ayi için düzenlenen bir törende yaptigi konusma sonrasinda da benzer hareketlerde bulunmustu. Kürsüden inerken yolunu sasirdigi kaydedilen Biden’a esi Jill Biden’in seslendigi ve "Buradan asagi gideceksin" diye yolu göstermeye çalistigi kaydedilmisti.

Ölen senatöre seslendi

Biden, dün Beyaz Saray’da açlik, beslenme ve saglik konulu konferansin açilis konusmasinda ise yeni bir gafa imza atmisti. Biden, konusmasinda geçtigimiz agustos ayinda hayatini kaybeden Indiana Kongre Üyesi Jackie Walorski’ye seslenerek, "Jackie, burada misin? Jackie nerede? Burada olacakti" ifadelerini kullanmisti.

Geçtigimiz haftada kürsüde benzer hareketler sergilemisti

Geçtigimiz hafta Birlesmis Milletler (BM) 77. Genel Kurul Toplantilari için New York’ta bulunan Biden, AIDS, Tüberküloz ve sitmayla mücadele için bagis toplamak amaciyla gerçeklestirilen Küresel Fon Konferansina katildigi sirada da benzer hareketler sergilemisti. Kürsüden inerken yolunu kaybetmis gibi görüntülenen Biden için sosyal medya kullanicilari, Biden’in "kaybolmus gibi göründügü" yorumlarini yapmisti.
Kaynak: İHA