TBMM Baskani Sentop, Macaristan Meclis Baskani Köver'le Görüstü

TBMM Baskani Mustafa Sentop, resmi ziyaret kapsaminda geldigi Macaristan’da Macaristan Milli Meclisi Baskani Laszlo Köver’le bir araya geldi.

TBMM Baskani Sentop, Macaristan Meclis Baskani Köver'le Görüstü
Macaristan’a resmi ziyarette bulunan TBMM Baskani Mustafa Sentop, baskent Budapeste’deki temaslari kapsaminda ilk görüsmesini Macaristan Milli Meclisi Baskani Laszlo Köver’le gerçeklestirdi. Sentop görüsmenin ardindan, Macaristan Milli Meclisi Konuk Defterini imzalarken, Köver ile ortak açiklama yapti. Sentop yaptigi açiklamada, görüsmede ikili ve bölgeyi ilgilendiren gelismelerin degerlendirildigini ifade ederek, Ukrayna’da yasanan savasa dikkat çekti. Sentop, “Bölgemizde sicak çatisma, savas durumu var. Basta göç, gida ve enerji krizi olmak üzere ortaya çikardigi sorunlar var. Macaristan’in uluslararasi sorunlara gerçekçi yaklasimini olumlu ve degerli buluyoruz. Türkiye’nin AB üyelik sürecinde Macaristan’in destegi için tesekkürlerimi ilettim” dedi.



“Türkiye’nin AB üyeligini destekliyoruz”

Macaristan Meclis Baskani Köver ise yaptigi açiklamada, gündemdeki konulari ele aldiklarini söyledi.

Köver, “Bütün dünyayi etkileyen konular. Savasin getirdigi tehditler. Bu tehditlerin hayatimiza etkilerinden bahsettik. Macaristan bakimindan Türkiye’nin faaliyeti çok önemli. Özellikle istikrar bakimindan. Göç ve enerji sektöründe Türkiye’nin faaliyeti ve sagladigi istikrar çok önemli. Çok büyük dünya çapinda bir gida krizi yasayabilirdik fakat Türkiye’nin yardimiyla bu önlendi” dedi.

Köver, Türkiye’nin AB içinde yer almasi gerektigini de belirterek, “Türkiye’nin AB üyeligini destekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA