Letonyali Laura, Leyla Ismini Alarak Müslüman Oldu

Malatyali Yasin Dagdeviren ile evlenen Letonyali Laura Kokore için Malatya Il Müftülügünde ihtida töreni düzenlendi. Laura, Müslüman olduktan sonra Leyla ismini aldi.

Letonyali Laura, Leyla Ismini Alarak Müslüman Oldu
Almanya’da yasayan Yasin Dagdeviren (34), Letonya Havaalaninda tanistigi Laura Kokore (36) ile evlendi. Bir süre Islam dinini inceleyen Kokore, Müslüman olmaya karar verdi. Malatya Müftülügünde yapilan törenle sahitler huzurunda kelimeisehadet getiren Kokore, Müslüman olarak Leyla ismini aldi.

Ihtida töreninde konusan Il Müftüsü Veysel Isildar, “Bugün bir kardesimizin Müslüman olmasina sahitlik ediyoruz. Biz buna ihtida merasimi diyoruz. Yani Allah’in tek oldugunu kabul eden bir insan, mühtedi, yani Müslüman olmus oluyor. Bizim milyarlarca Müslüman kardesimizin içinde buna sahitlik ederek bir kardesimizin daha ilave olmasi sevindirici bir durum. Cenabi Allah, ’Müslümanlar birbirlerinin kardesidir’ diye buyuruyor. Dolayisiyla burada buna sebep olan genç kardesimiz Yasin, Müslümanligi kabul eden mühtediye olan hanim kardesimizin bu merasimlerinin cenabihaktan hayirli olmasini niyaz ediyoruz” dedi.

Laura’nin Islamiyet seçmesinden duydugu mutlulugu dile getiren Isildar, “Müslüman olan bir kimse ayni zamanda milyarlarca Müslümanin duasini da üzerinde hissetmektedir. Bu Rabbimizin inananlara verdigi bir rahmettir. Dua bir güçtür, insana güç verir, maddi ve manevi güç verir. Bu vesile ile de bir hanim kardesimizin Müslüman olmasindan son derece mutluyuz. Cenabihak mühtedi ve mühtediye olan insanlarin sayisini artirsin” seklinde konustu.

Esiyle havalimaninda tanistigini, oruç tutmasinin ve namaz kilmasinin esini etkiledigini ifade eden Yasin Dagdeviren, “Almanya’da dogup büyüdüm. Havaalaninda memur olarak çalisiyorum. Esimle havaalaninda tanistik, kendisi de orada çalisiyor. Dogma büyüme Letonyali. Sonra evlenmeye karar verdik. ’Çocuklarin ismi nasil olacak?’ Ne isim koyacagimizi konustuk. Müslümanlik süreci bu sekilde basladi.

Senede 1 ay Ramazan ayinda oruç tutmam, namaz kilmam esimi etkiledi ve Islam’i tanimaya basladi” diye konustu.

Kur’an-i Kerim okudugunda huzur buldugunu ve Müslüman oldugu için çok mutlu oldugunu belirten, Leyla ismini alarak Müslüman olan Kokore, “Çok heyecanli ve duygulu oldugumu söylemek istiyorum. Kur’an-i Kerim’i ilk okudugumda problemli günlerimde içime bir ferahlama verdigini fark ettim. Kur’an’da huzur buldum” diye konustu.

Tören, Il Müftüsü Isildar tarafindan Laura Kokore’ye ihtida belgesi verilmesi, Kuran-i Kerim ve Aile Ilmihali kitaplarinin takdim edilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA