Kars'ta Kadina Siddet Masaya Yatirildi

Kars Valisi ve Belediye Baskani Türker Öksüz baskanliginda "Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Koordinasyonu Izleme ve Degerlendirme Toplantisi" düzenlendi.

Kars'ta Kadina Siddet Masaya Yatirildi
Valilik Gazi Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantiya, Cumhuriyet Bassavci Abdullah Amanvermez, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il Jandarma Komutani Albay Hidir Ayçiçek, Sosyal Hizmetler Il Müdürü Dogan Yildiz, Siddeti Önleme ve Izleme Merkezi Müdürü Selvi Rüya Ubiç ve ilgili kurum temsilcileri katildi.

Toplantida açiklamada bulunan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Siddeti Önleme ve Izleme Merkezi’nde 2022 yilinda bin 100 vaka gerçeklesti. Kadin Konuk Evi’nde 249 vatandasimiz barinma hizmeti aliyor ve 6284 sayili kanun çerçevesinde 611 tedbir alindi. KADES uygulamasi ile simdiye kadar Kars’ta 264 ihbar alindi, bunlara gerekli müdahaleler yapildi” dedi.

Öksüz, “Ilimizde suana kadar 3 elektronik kelepçe karari alindi ama hali hazirda suan 2 karar aktif devam ediyor. Ayrica önleyici tedbirler baz alinarak risk haritasi olusturuldu ve il genelinde 977 tedbir karari alinmis oldu. Gerek 6284 sayili kanun gerekse yapilan bakanliklar arasindaki protokol, eylem planimiz, koordinasyon planimiz, valilik genelgesiyle olusturdugumuz eylem planlarinin hepsinin ortak amaci sifir tolerans ilkesi çerçevesinde kadina yönelik aile içi siddeti elbette önlemektir. Bunu saglamak için önleyici, etkili tedbirler ilgili kurumlar tarafindan alinmaya devam ediliyor” diye konustu.

Vali Öksüz, “Biz bundan sonra da “Kadina El Kalkamaz” mottosu çerçevesinde gerek farkindalik olusturma çalismalari gerekse ilgili mevzuat, eylem ve faaliyet planlari ile yürüttügümüz çalismalari hiç duraksamadan, ayni hassasiyet ve kararlilikla yürütmeye devam edecegiz. Kadinlar, toplumumuzun en önemli unsurudur. Onlara karsi yapilan siddet toplumun tüm kesimine elbette yapilmis sayilir. Bizim görevimiz siddeti olmadan tabi ki önlemektir, bundan sonra çesitli kararlarla bu siddetin ortaya çikardigi olumsuz sonuçlari ortadan kaldirmaya, azaltmaya çalisiyoruz. Ama hedefimiz elbette önleyici tedbirlerle bunu basarmaktir” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan toplanti basina kapali olarak devam etti.
Kaynak: İHA