Devlet 250 Bin Lira Destek Verdi, Siirt'te Çirak Yetistirilecek

Siirt’te kaybolmaya yüz tutmus mesleklerde çirak yetistirilmesi için 250 bin TL’ye varan destek verilecek. Geri ödemesiz destekle geleneksel, kültürel ve sanatsal degeri olan mesleklerin gelecek nesillere aktarilmasi hedefleniyor.

Devlet 250 Bin Lira Destek Verdi, Siirt'te Çirak Yetistirilecek
Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan Yasayan Kültür Mirasi Isletmeler Destegi isbirligiyle usta-çirak iliskisi çerçevesinde yeni zanaatkarlar yetistirilmesine destek saglanacak. Geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destekle kurulus, isletme ve yetistirme, makine ve teçhizat, tanitim ve pazarlama basliklarinda destek verilecek.

Sanatsal degeri olan kaybolmaya yüz tutmus meslek kollari listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren isletmelerin bu hibeden yararlanabilecegini belirten Siirt Kültür ve Turizm Il Müdürlügünde proje sorumlusu Sakir Özmazi, yetistirilecek çiraklar ile birçok meslegin ayakta kalmasini saglamayi hedeflediklerini dile getirdi. Özmazi, “Ilimizde unutulmaya yüz tutmus zanaatkarlardan demircilik, kalaycilik, bakircilik, semercilik, dokumacilik, dabakçilik ve buna benzer meslekleri ihya etmek adina bakanligimizin tesvikiyle devletin destekledigi hibe programindan 8 zanaatkarimiz hibe almaya hak kazanmistir. Bakanligimiza her bir zanaatkarimiz 250 bin lira karsiliksiz hibe alarak devletin destegiyle usta-çirak iliskisine dayanarak tekrar zanaatkar yetistirmek için gerekli evraklari tamamlayarak göndermis bulunmaktalar. Unutulmaya yüz tutmus bu zanaatkarlar adina yetistirilecek olan bu çiraklarin tekrar usta olarak memleketimize kazandirilmasi, ilimizin ekonomisine katki saglayacaktir” dedi.

Kaynak: İHA