Buldanli Sehidin Katiline Müebbet Hapis Cezasi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde Buldanli polis memuru Ercan Yangöz’ün sehit oldugu, bir polisin de yaralandigi olayla ilgili 1’i tutuklu 2 sanigin yargilanmasi tamamlandi.

Buldanli Sehidin Katiline Müebbet Hapis Cezasi


16 Haziran 2021 tarihinde yasanan olayda, silah kaçakçiligi yaptiklari belirlenen süphelileri takibe alan Bodrum Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirligi ekipleri, Yahsi Mahallesi Giritliler Sokak’ta silahli saldiriya ugramis, olayda Denizli’nin Buldan ilçesinde dogup büyüyen polis memuru Ercan Yangöz sehit olmus, polis memuru Abdülkadir Dogan ise yaralanmisti.

Mahkeme nihai kararini verdi

Bodrum Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanik Fatih Özturan, taraf avukatlar, sehit polisin babasi Sahin Yangöz, annesi Nursel Yangöz ve kardesi ile sehit polisin meslektaslari katildi.

Tutuksuz sanik Efe Özturan ise SEGBIS yoluyla durusmaya katildi.

Mahkeme heyeti, katil zanlisi Fatih Özturan’in Ercan Yangöz’ü sehit etmesinden dolayi müebbet hapis, polis mamuru Abdülkadir Dogan’i yaralamasindan dolayi 10 yil hapis cezasiyla cezalandirilmasina, oglu Efe Özturan’in ise beraatine karar verdi.

“Sonuna kadar gidecegiz”

Mahkeme çikisinda açiklama yapan sehidin babasi Sahin Yangöz, duygu ve düsüncelerini su sözlerle dile getirdi:

“Söyleyecek bir sey yok. Istedigimiz karari kismen aldik. Ama oglu Efe açisindan istedigimiz karari alamadik. Efe, serbest kaldi. Babasi hakkinda müebbet hapis cezasi, ayrica Abdülkadir tarafindan da 10 yil hapis cezasi aldi. Biz, istinafa gidecegiz, Yargitay’a gidecegiz. En son noktaya kadar gidecegiz ve davamizi takip edecegiz. Birakmayacagiz. Sonuna kadar gidecegiz.”

Anne Nursel Yangöz de sonuna kadar yargi mücadelesi vereceklerini ifade etti.



“Artik dayanilacak bir hal kalmamisti”

Bekledikleri kararin kismen çiktigini dile getiren sehit polis memuru Ercan Yangöz’ün ailesinin avukatlarindan Ömer Turan Osmanoglu, su sözlere yer verdi:

“Fatih Özturan açisindan biz agirlastirilmis müebbet hapis cezasi bekliyorduk. Ancak heyet müebbet hapis cezasi verdi. Fatih Özturan açisindan bu sebeple kismen istedigimiz sonucu aldik diyebiliriz. Fatih Özturan için bu açidan istinaf ve Yargitay’a basvuracagiz. Efe Özturan açisindan beraat karari verildi.

Onunla ilgili son noktasina kadar her türlü hukuki yolu deneyecegiz. Istinaf, devaminda Yargitay’a kadar basvurularimizi tamamlayacagiz. Vicdanlar bir nebze rahatladi. Keske biraz daha rahatlayabilseydi. Durusma sonrasindaki asama, durusma esnasindaki süreçler çok daha kirici ve üzücüydü. 9’uncu celse oldu. 10 aydir süren bir süreç. 10 aydir her defasinda gelinip gidiliyor. Karar 3-5 dakika daha erken açiklansin diye savunmamizi kisa kestik. Artik dayanilacak bir hal kalmamisti. Kismen adaletin yerini buldugunu düsünmemize ragmen bugüne sükür diyoruz. Devam asamalarinda da hem Yargitay hem de istinaf süreçlerinde son noktasina kadar adaletin tecelli etmesi için tüm basvurularimizi yapacagiz.”

“Katil, pismanligini dile getirmedi”

Yangöz ailesinin avukatlarindan Tugba Özden Tosun ise katil zanlisinin her durusmada pismanligini dile getirmediginin altini çizerek söyle dedi:

“Bu husus, heyetin dikkatini çekti ve pismanlikla ilgili hiçbir indirim yapmadi. Bu adam bu suçu isledigi için, bizim Ercanimizi sehit ettigi için bir indirim almamis oldu. Evet, aldigimiz karar noktasinda belli basli sikintilar oldugunu düsünüyoruz. Bu sebeple istinafa götürecegiz ama 62’nin uygulanmamasi bizim için çok önemliydi. Hem Kadir yönünden hem de Ercan yönünden 62 uygulanmadi. Efe Özturan’in beraat karari bizim için beklenmedik bir durum. Bu husus, istinafta üzerinde çok duracagimiz bir nokta teskil edecek bizim için. Ama genel anlamiyla Sahin amcamizin, Nursel ablamizin, Sercan kardesimizin bir nebze içerisindeki aci hafifledigi için biz de memnunuz verilen karardan.”
Kaynak: İHA