Mardin'deki Gençlik Merkezi Egitim Yuvasi Gibi

Mardin’in Yesilli ilçesinde 2 yil önce faaliyete geçen gençlik merkezi, faaliyete açildigi günden bu yana genç yasli, çocuk kadin demeden her yastan kursiyeri çesitli dallarda egiterek ilçenin kültürel ve sosyal hayatina katkida bulunuyor.

Mardin'deki Gençlik Merkezi Egitim Yuvasi Gibi
Ilçe halkinin ve özellikle gençler, çocuklar ve kadinlarin kültür, sanat ve spor alt yapisinin gelistirilmesine yardimci olan Yesilli Gençlik Merkezi, simdiden ilçenin en gözde ve popüler merkezlerinden birisi haline geldi. Gül Mahallesi Caddesi üzerindeki modern ve ilginç dizayninin yani sira bünyesindeki ayni anda 500 kisilik egitim salonlari, 300 kisilik konferans salonu, bin kisilik amfi tiyatrosu, derslikleri, sergi alanlari, spor salonlari alanlari ile de ilçe halkinin yani sira gençlerin ugrak noktasi haline geldi.

Gençlik merkezi ögrenci kampusu gibi

Yesilli Gençlik Merkezinde gençlerin sportif, kültürel, sanatsal ve sosyal olarak gelisimine katki saglayan kurslar hakkinda bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Muhammed Çekiç, gençlerin açilan kurslarla hem kendilerini gelistirdiklerini hem eglendiklerini söyledi.

Alanlarinda uzman egitmenler ve gençlik liderleri tarafindan verilen degerler egitimi, kisisel gelisim egitimleri, sportif, sanatsal, kültürel ve sosyal egitimlerle gençlerin hayata daha olumlu, daha öz güvenli atilmalarini sagladigina dikkat çeken Çekin, “Gençlik merkezlerimizde saydigimiz egitimlerin yani sira gençlerimize bakanligimiz müfredatindaki aktivitelerde sunulmaktadir. Yani gençlerimiz hem eglenip hem ögrenecekler. Suan devam eden kurslarimizda, bekledigimiz seviyenin üzerinde bir basvuru orani yakaladik. Ancak biz bununla yetinmeyecegiz. Daha fazla gencimize ulasmaya, daha fazla hayata dokunmaya devam edecegiz. Bunun için bir kez daha gençlerimize sesleniyorum. Bizimle iletisime geçsinler, hayallerindeki egitimleri almak, bu millete egitimli bireyler olarak hizmet etmek için gençlik merkezlerimize mutlaka ugrasinlar” dedi.



Gençler burada hem egleniyor hem de ögreniyor

Merkezde açilan 19 farkli kursta 300’ün üzerinde ögrencinin aktif olarak egitim gördügünü dile getiren Çekin, ”Burada gençlerin serbest zamanlarini degerlendirmelerine yardimci oluyoruz. Gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendiriyoruz. Ayrica gençlerin kisisel, sosyal ve ruhsal gelisimine katkida bulunuyoruz. Gençlere rehberlik ve danismanlik yaninda zararli aliskanliklara karsi bilinçlendirmek ve gençlerin çesitli aktiviteler içinde yer alarak sosyal beceriler kazanabilmesi ve paylasimlarda bulunabilmeleri sagliyoruz. Bu amaçla gençler yönelik tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri düzenliyoruz. Asil vazifemiz gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzak tutup topluma faydali birey olarak gelisimini saglamaktir. Merkezimizde basketbol, hentbol, atletizm, badminton, fitnes, jimnastik, masa tenisi, okçuluk, resim, müzik, bilgisayar, Türkçe egitimi Ingilizce, Kuran-i Kerim, ebru sanati, Arapça egitimi, satranç, YKS kursu ve telkari gümüs sanati kurslari egitimleri basladi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA