KAYSO'da 2018-2022 Dönemi Son Meclis Toplantisi Gerçeklestirildi

Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) 2018/2022 dönemi son meclis toplantisi KAYSO meclis salonunda yapildi. Toplantida konusan KAYSO Baskani Mehmet Büyüksimitci, “Seçimlere üyelerimizden azami oranda katilim bekliyoruz” dedi.



Meclis toplantisi öncesinde, oda tarafindan yilin ahisi seçilen Yüksek Istisare Kurulu Üyesi Mustafa Dener’e kaftani giydirildi. Burada bir konusma yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ““Biz anana, babana hayirli ol” demiyoruz. “Önce millete hayirli ol” diyoruz. Serveti oldugu zaman o servetten memleket ve milletin ne kadar faydalandigina bakiyoruz. Simdi Mustafa Dener bey. 60 yildir hayati ticaretle ve hayirla geçmis. Geldigim günden beri ismini en az 20 yerde duydum. Mutlaka tanimalisiniz, is yerlerini ziyaret etmelisiniz dediler. Bunu zenginliginden ötürü mü söylediler, asla. Yasadiklari ömrü kendileri için degil, koca bir memleket için yasadiklari belli oluyor. O yüzden “bu insanlar memlekete bir seyler birakmak için ailece çalistilar” dediler. Allah bize de böyle bir ömür yasatsin. Böyle belli bir yasa geldikten sonra bende insan içerisinde gezerken onurlar, gururla yasamayi Allah herkese nasip etsin. 60 yil boyunca kimseyi isten çikarmadigini duydum. Kendi çalistigi yeri kendinin de diye çok az hissettirmistir. Memleketin demistir, milletin demistir, bunu veren Allah demistir. Bunu baska bir milletin fertleri ile konusamazsiniz. Size deli derler, sizi anlamazlar” ifadelerini kullandi.

Yilin ahisi seçilen is insani Mustafa Dener de, ahi seçildigi için çok mutlu oldugunu söyleyerek, tesekkür etti.

Meclis toplantisi

Ardindan meclis toplantisinin açilis konusmasini yapan KAYSO Meclis Baskani Abidin Özkaya, seçimden önceki son meclis toplantisini yaptiklarini hatirlatarak, “Son dört yil içerisinde birçok sorunla mücadele ettik. Sizlerin katkisi, Yönetim Kurulu Baskanimiz Sayin Mehmet Büyüksimitci’nin de gayretleri ile sorunlarimizi üst kurulusumuz olan TOBB’a ve ilgili mercilere ilettik. Gayret ve desteklerinden dolayi Büyüksimitci Baskanimiza ve TOBB Baskanimiz Rifat Hisarciklioglu’na tesekkür ediyorum” dedi.

Meclis üyelerine de tesekkür eden Özkaya, “Bu dönemde çözdügümüz ya da çözemedigimiz konular oldu. Bazi konular da takip asamasinda. Insallah bundan sonra seçilecek yönetim kurulumuz bu konulari takip edecektir. Bu güne kadar meclisimize devam eden ve katki sunan yönetim kurulu üyelerimize, meclis üyelerimize, meslek komitesi üyelerimize ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.



Büyüksimitci: “Seçimlere üyelerimizden azami oranda katilim bekliyoruz”

Terörle mücadelede canlarini feda eden sehitlere rahmet dileyerek konusmasina baslayan KAYSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci de, son dört yillik dönem içerisinde hayatini kaybeden sanayici ve is insanlarina da Allah’tan rahmet diledi. Is dünyasina verdigi katkilardan dolayi TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’na tesekkür eden Büyüksimitci, “Tüm dünyanin etkilendigi finans krizlerinden Covid belasina, Rusya-Ukrayna savasindan, tedarik zincirinin bozulmasina kadar birçok sorun yasadigimiz bu dönemde de bizlere sonsuz destek veren, derdimiz ile dertlenen, sorunlarimizin çözümü için gece gündüz demeden çaba gösteren, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskanimiz Sayin Rifat Hisarciklioglu’na is dünyamiza verdigi katkilardan dolayi sükranlarimi sunuyorum” dedi.

1 Ekim Cumartesi günü Oda Organ Seçimlerinin yapilacagini hatirlatan Büyüksimitci, “Tüm üyelerimizden azami oranda katilim bekliyoruz. Odalarina sahip çikmalarini bekliyoruz. Bu zor dönemde Oda olarak tüm üyelerimiz ve organlarimizla çok ciddi çalismalar yaparak, basarili islere imza attigimiza inaniyoruz. Takdir siz sanayicilerimizin olacak” diye konustu.

Geçtigimiz dönemdeki desteklerinden dolayi tüm üyelerine tesekkür eden Baskan Büyüksimitci, “Yeni dönemde aramizda olmayacak arkadaslarimiz olabilir. Desteklerinden dolayi öncelikle yönetim kurulumuzdaki arkadaslarima, siz degerli meclis üyelerimize, meslek komitesi üyelerimize ve tüm çalisma arkadaslarima sükranlarimi sunuyorum. Burada bir basari varsa bu sizlerin basarisidir. Eger basarisizlik var ise bu da benim basarisizligimdir. Biz de sizlere layik olma adina var gücümüzle çalistik, insallah önümüzdeki dönemde beni bu göreve layik görürseniz, canla, basla çalismaya gayret edecegiz” ifadelerini kullandi. Baskan Büyüksimitci, önümüzdeki dönemde de tüm üyeleri ile birlikte, ortak akilla hareket ederek, Kayseri sanayisini bir üst seviyeye tasima gayretinde olacaklarini sözlerine ekledi.

Toplantinin sonunda, Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci ve Meclis Baskani Abidin Özkaya, katkilarindan dolayi meclis üyelerine plaket takdimi gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA