GTB Akademi'de Dijital Pazarlama Egitimi Basladi

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB) Akademi tarafindan Ipekyolu Kalkinma Ajansi’nin (IKA) destekleriyle ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi’ egitimi düzenlendi.

GTB Akademi'de Dijital Pazarlama Egitimi Basladi
Teorik ve uygulamali egitimlerin verildigi, 6 gün süreyle devam edecek egitimlerin ilk gününde katilimcilara, Dijital Pazarlama Metodolojisi, Hedef Kitle Belirleme ve E-ticaretin temelleri hakkinda bilgiler verildi.

GTB Meclis Salonunda gerçeklestirilen ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi’ egitimine üniversite ögrencilerinin yani sira genç girisimciler ve e-ticaretle ugrasan firmalarin temsilcileri katildi.

Egitim programinin açilisinda konusan Dijital Ihracat Pazarlamasi Ajansi MODS Egitmeni Ersan Ertürk, teknolojinin gelismesi ve internet kullaniminin yayginlasmasina paralel olarak dijital pazarlama hizmet aginin her geçen gün daha da gelistigini söyledi.



Dünyada artik çok daha fazla sayida isletmenin, hedef kitlelerine ve müsterilerine ulasmak için çevrimiçi ticareti seçtigini vurgulayan Ertürk, sinirlari olmayan evrensel nitelikteki bu pazarlama yönteminin, geleneksel pazarlamanin aksine isletmelere iki yönlü iletisim imkâni sagladigini ifade etti.

Ticarette geleneksel yaklasimlarin dijitallesen dünya ile birlikte ciddi bir kabuk degisimi içerisine girdigine isaret eden Ertürk,” Insanlik dijital çagini yasamakta. Pandemi dönemi bu sürecin daha da hizlanmasini sagladi. Milyonlarca insan dijital platformlarda gerçek zamanli olarak vakit geçirmekte ve taleplerini bu platformlarda gördükleri ürünlere göre sekillendirmekte. Sinirlari olmayan, 24 saat kepenk kapatmadan hizmet veren online isletmeler bu degisim ve dönüsüm sürecinde rakiplerine oranla daha fazla öne çikiyorlar. Yasanan bu durum artik markalarin ve isletmelerin dijital dünyada var olmalari için bir zorunluluk haline dönüstü” dedi.

Açilis konusmasinin ardindan geçilen ilk gün egitimlerinde Ertürk, katilimcilara, Dijital Pazarlama Metodolojisi, Hedef Kitle Belirleme, E-ticaretin temelleri ve gelisimi, B2B /B2C ve C2C Kavramlari, E-ticaret yaziliminin temelleri, E-ticaret sitelerinin bilesenleri, E-ticaret sistem maliyetleri, Parti E-ticaret Yazilimlari (Hazir Sistem) ve XML entegrasyonlari hakkinda bilgiler verdi.

Ertürk konusmasinda ayrica, E-ihracatta B2B satis teknikleri, yurt disina online kanallar vasitasiyla toptan satis, hedef pazar analizleri, hedef alicilarin tespiti ve ihracat pazarlamasi konularina da degindi. Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Egitimi, 6 gün süreyle GTB’de devam edecek.
Kaynak: İHA