Gezici Kütüphane Köy Okulunda Ögrencilerle Bulustu

Osmaniye’de Kültür ve Turizm Müdürlügü’ne bagli gezici kütüphane otobüsü köy okulunda ögrencilerle bulustu. Ögrenciler, otobüs içerindeki raflardan seçtikleri kitaplarla okuma etkinligi gerçeklestirdi.

Gezici Kütüphane Köy Okulunda Ögrencilerle Bulustu
Kültür ve Turizm Bakanligi’nca Osmaniye Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’ne tahsis edilen gezici kütüphane otobüsü hizmete girdi. Ilk duragi merkeze bagli Yeniköy Necip Soylu Ilkokulu olan gezici kütüphane otobüsü okul bahçesinde ögrencilerin kütüphaneyle bulusmasini sagladi. Köy okulu ögrenciler tarafindan sevinçle karsilanan gezici kütüphaneyi gezen ögrencilerden bazilari kitap okurken bazilari da kütüphanenin bünyesinde bulunan bilgisayarlarda vakit geçirdi. Amaçlarinin yerlesik kütüphaneye ulasamayan köy okulu ögrencilerine kütüphane hizmet sunmak olduguna deginen kütüphaneci Büsra Haktan, kütüphanenin sadece ögrencilere degil vatandaslara da hizmet sundugunu söyledi.



Gezici kütüphane otobüsüyle ilgili bilgiler aktaran Haktan, “Su anda yerlesik olarak bulunan kütüphanemize ulasim saglayamayan köy okullarina ve vatandaslarimiza hizmet veriyoruz. Gezici kütüphane aracimizda bu hizmeti gerçeklestirmekteyiz. Yeniköy Necip Soylu Ilkokulu’na gelmis bulunmaktayiz. Çocuklarimiza yönelik kitaplarimiz bulunmakta. Yetiskinlerimize yönelik de kitaplarimiz bulunmakta. Ögrencilerimize yönelik oyuncaklarimiz ve bilgisayarlarimiz bulunmaktadir. Bilgisayarlar, çocuklarin ödevlerini yapabilecekleri sekilde ayarlanmistir. Gezici kütüphane hizmetinde yine ayni sekilde etkinlik düzenliyoruz. Su anda gezici kütüphane hizmetimiz bu sekilde devam etmektedir. Amacimiz yerlesik olarak bulunan kütüphanemize ulasamayan köy okullarindaki çocuklarimiza, kütüphane hizmetine sunabilmektir. Kitaplarla onlari tanistirabilmektir. Kitaplardan faydalanmalarini saglayabilmektir” diye konustu.

Gezici kütüphanenin okullarina gelmesinden dolayi mutlu olduklarini belirten ögrenciler ise, arkadaslariyla birlikte kitap okuyarak güzel vakit geçirdiklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA