Erzurum'da Ücretsiz Cografi Bilgi Sistemleri Egitimi Verilecek

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasi Baskani Bülent Yildirim, mesleki birlik ve beraberligi saglamanin yaninda gelisen teknoloji dogrultusunda kurs çalismalarina da agirlik veriyor.

Erzurum'da Ücretsiz Cografi Bilgi Sistemleri Egitimi Verilecek
Daha önce IHA kursu düzenleyerek örnek bir çalismanin altina imza atan HKMO, bu kez de Cografi Bilgi Sistemleri kursu düzenliyor. HKMO’nun Erzincan ve Igdir’daki kurslari tamamlanirken, Erzurum’daki kurs için de geri sayim basladi.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasi Erzurum Bölge Baskani Bülent Yildirim, basarili çalismalara imza atmaya ve ihtiyaç duyulan her noktada hizmet ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi.



Bilgi çaginda ve bilgisayar teknolojisinin gelisimi ile birlikte uygulanmaya baslanan Cografi Bilgi Sistemleri’nin (CBS), birçok meslek dalinda ve is kolunda, takip ve planlama için kullanildigini ifade eden Baskan Yildirim, “Cografi Bilgi Sistemleri, küresel konumlandirma sistemi, uzaktan algilama, bilgisayar ve internet gibi sahip oldugu üstün teknoloji, araç-gereç ve metotlarla hayatin hemen tüm alanlarinda insanogluna çok büyük kolayliklar saglamaktadir. CBS, yeryüzüne ait bilgileri belirli bir amaca yönelik olarak toplama, bilgisayar ortaminda depolama, güncellestirme, kontrol etme, analiz etme ve görüntüleme gibi islemlere olanak saglayan bir karar destek sistemidir.” dedi.

CBS’nin uygulama alanlari

CBS’nin uygulama alanlari hakkinda bilgi veren Baskan Bülent Yildirim, “Haritacilik, belediye sehir planlama ve yönetimi, arazi ölçme ve degerlendirme, maden, sanayi, ekonomi, egitim, planlama ve toplumsal gelisme, elektrik dagitim sebeke yönetimi, dogalgaz dagitim sebeke yönetimi, su ve kanalizasyon dagitim sebeke yönetimi, trafik yönetimi Cografi bilgi sistemlerinin uygulandigi alanlardir.” ifadelerini kullandi.

Erzurum bölgeye bagli Igdir ve Erzincan’da Cografi Bilgi Sistemleri egitimini tamamladiklarina dikkat çeken Baskan Yildirim, “Akilli sebeke ve akilli sehir yönetimi, altyapi, afet, saglik, egitim, ulasim, üretim, satis-pazarlama, turizm, arazi yönetimi, orman, tarim, atik toplama, data vb. çesitli alanlarda ihtiyaca yönelik masaüstü, web veya mobil CBS uygulamalari sunmakta ve gelistirmekte, navigasyon haritasi üretmekte, sahadan altyapi sebeke envanterini toplamaktadir. Bu egitimler ile katilimcilar kariyer hayatlarina önemli ölçüde katki saglamaktadir. Bu kurs, CBS alaninda çalisma yapan veya CBS’yi kullanan tüm özel sektör, kamu kurum ve kuruluslarinda görev alan ve bu sektöre ilgili olan tüm kisiler için önemli bir egitim olma özelligindedir.” diye konustu.

Erzurum’daki egitime davet

Erzincan ve Igdir’in ardindan Erzurum CBS egitiminin de Cuma günü baslayip üç gün sürecegini belirten HKMO Erzurum Bölge Baskani Bülent Yildirim, “Erzurum’daki egitim, 30 Eylül Cuma günü, saat:14:00’te Necip Fazil Kisakürek Kültür Merkezi’nde basliyor. CBS konusunda uzman kisilerce verilecek. 3 gün sürecek egitim ücretsiz oldugu gibi katilimcilara da sertifika verilecek. Sadece Harita mühendisleri degil, ilgi duyan her branstan herkes bu kurstan faydalanabilecek. Gelisen teknolojinin takibi noktasinda ülkemize daha iyi hizmetler olusturulmasi adina bu egitimlerimiz çok önemlidir. Bilim çaginda oldugumuz bu dönemde, teknolojinin bütün imkânlarini Harita ve Kadastro Mühendisleri olarak kullanmaya, ögrenmeye ve ögretmeye devam edecegiz. Cuma günü gerçeklestirecegimiz egitim programina CBS’yi ögrenmek isteyen herkesi bekliyoruz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA