Engelsiz Bilisim Egitim Ödülü ASÜ'nün Oldu

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) Ahiler Kalkinma Ajansi (AHIKA) destegi ile hayata geçirdigi ve “Engelsiz Bilgiye Bagimsiz Erisim Projesi” çerçevesinde kurdugu “Engelsiz Kütüphane,” Türkiye Engelsiz Bilisim Platformu tarafindan ödüle layik görüldü.

Engelsiz Bilisim Egitim Ödülü ASÜ'nün Oldu
Türkiye Engelsiz Bilisim Platformu, ülke genelinde engellilere yönelik yürütülen basarili bilisim hizmetlerine “Engelsiz Bilisim Ödülleri” veriyor. “BILTEVT’22: Uluslararasi Engelsiz Bilisim 2022 Kongresi” Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Kongre çerçevesinde törende ASÜ, “Engelsiz Bilisim Egitim Ödülüne” layik görüldü.

Jürinin gerekli incelemelerinin ardindan ödül alamaya hak kazanan ASÜ’yü Manisa’da, ASÜ Engelli Ögrenci Birim Koordinatörü Arastirma Görevlisi Cahit Sahin temsil etti.

“Engelsiz Bilgiye Bagimsiz Erisim Projesi” ile olusturulan kütüphanenin, engelleri ortadan kaldirmaya dair çalismalarin en somut örneklerinden birisi olduguna dikkat çeken ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, “Biz, samimi biçimde engelleri ortadan kaldirmak için çalisiyoruz. Her zaman söyledigimiz gibi biz ödül almak için bu çalismalari yapmiyoruz, ödüller bir sonuç olarak geliyor. Çok mutluyuz. Yaptigimiz çalismalarin çesitli platformlarda ödüle layik görülmesi, yürüdügümüz yolun ne denli dogru oldugunu da gösteriyor. Katki veren herkese ve bizleri ödüle layik gören Türkiye Engelsiz Bilisim Platformu jürisine çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Engelsiz kampüs çalismalariyla Türkiye’ye rol model olan ASÜ, bu yil, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan verilen “Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” çerçevesinde aldigi 29 Engelsiz Üniversite Bayragi ile Türkiye birincisi olmustu.
Kaynak: İHA