'Ekonomik Dönüsüm Zirvesi' Hazine Ve Maliye Bakanligi'nin Ev Sahipliginde Gerçeklesecek

Hazine ve Maliye Bakanligi’nin ev sahipliginde gerçeklesecek olan “Ekonomik Dönüsüm Zirvesi” çerçevesinde, dünyanin önde gelen ekonomistleri Istanbul’a geliyor

29 Eylül Persembe günü, Hazine ve Maliye Bakani Dr. Nureddin Nebati’nin açilis konusmasiyla baslayacak olan zirvede, 12’den fazla ülkede alaninda seçkin akademisyenlerin katilimiyla yeni küresel ekonomik düzenin ortaya çikarmis oldugu firsatlar basta olmak üzere birçok baslik ele alinacak.

Hazine ve Maliye Bakanligi’nin ev sahipliginde gerçeklesecek olan “Ekonomik Dönüsüm Zirvesi” çerçevesinde, dünyanin önde gelen ekonomistleri “Pandemi sonrasi dönemde iktisat paradigmasinda dönüsüm ve yükselen ülkeler” ana temasi etrafinda yeni ekonomik düzenin ortaya çikardigi firsatlari degerlendirecekler.

Hazine ve Maliye Bakani Dr. Nureddin Nebati’nin açilis konusmasiyla baslayacak olan zirvede, Prof. Charles Yuji Harioka, Prof. David B. Audretsch, Prof. Cheng Hsiao, Prof. Jonathan A. Batten , Prof. Douglas Cumming ve 12 ülkeden pek çok akademisyen son dönemdeki iktisadi gelismeler ile ilgili görüslerini paylasacak.

Zirve, www.ekonomikdonusum.org web sitesi ve Youtube kanali ile, @ekonomikdonusum Instagram, Twitter ve Linkedin hesaplarindan da takip edilebilecek.

"Pandemi sonrasi dönemde iktisat politikalarinda yeni egilimler” panelinin moderatörü Horioka olacak.

Her yil en seçkin genç Japon iktisatçiya verilen Yedinci Japon Ekonomi Birligi-Nakahara Ödülü’ne layik görülen Prof. Charles Yuji Horioka, hane halki ekonomisi ve Japon ekonomisi alanindaki uzmanligiyla taniniyor.

Günün ikinci paneli, “Gelismekte olan ülkeler için yatirim-üretim-ihracat modelinin önemi” oturumunda Indiana Üniversitesi’nde Ordinaryüs Profesör unvanina ve Ekonomik Kalkinma Kürsüsü’ne sahip olan Prof. David Audretsch yer alacak. Audretsch arastirmalarinda, girisimcilik, hükümet politikasi, yenilikçilik, ekonomik kalkinma ve küresel rekabet gücü arasindaki baglantilara odaklaniyor.

Üçüncü panel olan “Yeni dönemde altyapi yatirimlarinin artan önemi” konusmacilari arasinda bulunan Prof. Cheng Hsiao’nun arastirmalari kamu hizmeti talep analizine, politika etkilerinin ölçülmesine, Çin’in finansal reformu ve altyapi yatirimlarina vb. odaklanan teorik ve uygulamali ekonometriyi içeriyor.

Iklim degisikligi finans piyasalarini nasil etkileyecek

“Yeni dönemde büyümeyi destekleyeci finansal mimarinin önemi” baslikli günün son panelinin konusmacilari arasindaysa Prof. Jonathan A. Batten ve Prof. Douglas Cumming yer aliyor. Avustralya’daki RMIT Üniversitesi’nde Finans Profesörlügü ve Sains Malaysia Üniversitesi’nde Yönetim Disiplini bölümünde Fahri Profesörlük görevlerini üstlenen Batten, Covid-19 sonrasi dünya çapinda beklenen yenilenebilir enerjiye geçisin bankacilik ve finans piyasalari üzerindeki etkisinin degerlendirmesine; iklim degisikliginin etkilerine yönelik portföy ayarlamasina ve çok uluslu sirketlerin uluslararasi sermaye piyasalarindaki rollerine odaklaniyor.

Florida’daki Florida Atlantic Üniversitesi Isletme Fakültesi’nde DeSantis Ordinaryüs Finans ve Girisimcilik Profesörlügü görevini yürüten Cumming’in çalismalariysa, aralarinda Chicago Tribune, The Economist, The New York Times, The Wall Street Journal, The Globe and Mail, Canadian Business, The National Post ve The New Yorker’in da bulundugu çok sayida medya kurulusu tarafindan incelendi.
Kaynak: İHA