DISKI Kis Öncesi Kentte Çalismalarini Sürdürdü

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü, yaklasan kis aylari öncesinde altyapi konusunda herhangi bir sorun yasanmamasi için çalismalarini sürdürüyor.

DISKI Kis Öncesi Kentte Çalismalarini Sürdürdü
DISKI ekipleri, yaklasan kis öncesi Yenisehir, Baglar, Sur ve Kayapinar ilçelerinde altyapi konusunda herhangi bir aksaklik yasanmamasi için çalismalarina hiz verdi. Merkez 4 ilçede 1 milyon 118 bin 210 metre kanalizasyon ve 328 bin 947 metre yagmur suyu olmak üzere toplam 1 milyon 447 bin 157 metre sebeke agini kis aylari öncesi 71 personelle çalisma yapiliyor. Ekipler, kis mevsiminde il genelinde meydana gelecek yagislarda faal durumda bulunan atiksu ve yagmursuyu sebeke hatlarinda herhangi bir sorun meydana gelmemesi için Temmuz itibariyle çalismalara basladi.

Ekipler, kis aylarinda olusan yagislara hazirlik için yagmursuyu sebekesi disinda kanalizasyon sebekesinde olusabilecek yogunluk ve sorunlarin önüne geçebilmek adina temizlik çalismalarina devam ediyor.

Çalismalari denetleyen DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, kis hazirliklarina yaz itibariyle 33 personelle basladiklarini söyledi.



Diyarbakirlilarin sorunsuz bir kis geçirmesi için çalismalarinin devam ettigini dile getiren Tutsi, kisa hazirlik çerçevesinde özellikle sorun teskil edebilecek alanlar üzerinde yogunlastiklarini vurguladi. Tutsi, “Kentin daha modern ve konforlu bir hale gelmesi için vatandaslardan beklentimiz cadde ve sokaklarda yer alan yagmur suyu izgaralari ile kanalizasyon sistemlerine evsel atik atmamalari. Özellikle yagmur suyu izgaralarina atilan poset türü atiklar, suyun dogal akisini engelliyor ve kis aylarinda olusan yagislar tikanmalara sebep oluyor. Atiklari, yagmur suyu ve kanalizasyon sistemlerinden arindirmak DISKI, için maliyet olusturuyor. Önlenebilir tikaniklardan kaynakli bu maliyetleri kentte daha iyi hizmet sunmak için harcamak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA