Cumhurbaskani Erdogan'dan Yunanistan'a Açiklamasi 'Amerika'dan, Avrupa'dan Gelen Destekler Sizi Kurtarmaz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Yunanistan’a, basbakanina, cumhurbaskanina hatirlatmak isteriz. Kendinize gelin. Amerika’dan, Avrupa’dan gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarir? Kurtarmaz, sadece patinaj yaparsiniz baska ise yaramaz" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Yunanistan'a Açiklamasi 'Amerika'dan, Avrupa'dan Gelen Destekler Sizi Kurtarmaz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi‘nda konustu.

Tarih boyunca medeniyetlere besiklik yapan Akdeniz’in bugün gerilimle, enerji rekabetiyle, son dönemde de göçmen ölümleriyle anildigini söyleyen Erdogan, "Batili ülkeler 11 yildir bu ölümlerin önüne geçmek yerine yasananlar karsisinda üç maymunu oynamayi tercih etti. Bölgesel krizleri engelleyecek, çatismalari sonlandiracak, insanlari göçe zorlayan sebepleri ortadan kaldiracak hiçbir adim atilmadi. Mültecilere kapanan kapilar, insanimizi katleden PKK’li teröristler ile FETÖ’cü alçaklara sonuna kadar açildi. Avrupa’nin hemen her ülkesinde vatandaslarimizin kanini dökmüs caniler himaye görüyor. Ellerini kollarini sallayarak özgürce gezebiliyor. Suriye ve Kuzey Irak’taki terör yuvalari baslarina yikildikça terör örgütü mensuplari kimi ülkelerde kendilerine alenen yeni kamplar kuruyor. Bize komsuluk hakkindan bahsedenlerin bu insanlik ve demokrasi düsmanlarina göz yummamasi gerekir" dedi.

Dün gece PKK’li terörist tarafindan sehit edilen Sedat Gezer’e rahmet dileyen Erdogan, CHP’nin hazirladigi tutuklu gazeteciler raporunda saldirinin faili olan Dilsah Ercan’in isminin yer almasiyla ilgili de konustu.

Erdogan, “Dün gece İçel’de PKK’li alçaklar bir polisimizi sehit etti, bir polisimizi yaraladi. Sehit polisime Allah’tan rahmet, ailesine ve emniyet camiamiza bassagligi diliyorum. Yarali polisimize rabbimden sifa temenni ediyorum. Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP’ye ya CHP’nin gazeteci, sivil toplum temsilcisi diyerek sahip çiktigi kesimlere ya da Bati ülkelerine çikar. HDP’yi allayip pullayarak mesrulastirma ve iktidara ortak etme pesinde kosanlarin ellerinde yapilan her terör saldirisinda dökülen kanlarin izi vardir olacaktir. Ayni durum Batili ülkeler için de geçerli. Kandil’i Suriye’yi basina yiktigimiz teröristlerin Bati ülkelerinden giderek daha fazla himaye görmesi her seyden önce bu devletlerin kendi huzurlarina ve güvenliklerine yönelik bir tehdittir. Yilan eninde sonunda kendisine uzanan eli de sokar. Teröristin yeri sokaklar degil, döktükleri kanlarin hesabini verecekleri mahkemeler ve hapishanelerdir. Komsularimizdan baslayarak tüm ülkelerde hiçbir ayrim yapmadan terör örgütlerine karsi gerekli tedbirleri almalarini bekliyoruz” açiklamasinda bulundu.

Erdogan, sözlerinin devaminda, "Türkiye olarak Ege ve Akdeniz’in ne insan kaniyla ne gözyasiyla ne de husumetlerle kirletilmesini asla tasvip etmiyoruz. Biz tüm kalbimizle baris istiyoruz, huzur istiyoruz. Kendi vatanimizla birlikte, bölgemizde istikrar ve güven istiyoruz. Anlasmazliklarimizi uluslararasi hukuk temelinde, hakkaniyete uygun biçimde diyalogla çözmek istiyoruz. Simdiye kadar hep sunu savunduk, biz ne hak yeriz ne hakkimizi yediririz. Milletimizin ve Kibris Türkü kardeslerimizin Mavi Vatan’daki çikarlarini sonuna kadar savunmaktan asla çekinmeyiz" dedi.

Denizciligin Türkiye’nin savunma sanayinde en çok projeye sahip oldugu ve mesafe kat ettigi alanlarin basinda geldigini ifade eden Erdogan, "Ülkemiz halihazirda dünyada bir savas gemisini milli olarak tasarlayan, insa eden ve idamesini gerçeklestiren 10 ülkeden biridir. Milli savas gemilerimizi, amfibi gemilerimizi, sismik arastirma gemilerimizi, istihbarat gemilerimizi, sahil güvenlik gemilerimizi, botlarimizi biz kendimiz üretebiliyoruz. Bu projelerde yüzde 70’e varan yerlilik oranina ulastik. Geçtigimiz günlerde havadan inceledigimiz çok maksatli Amfibi Hücum Gemimiz Anadolu’nun insasi süratle devam ediyor. Türk donanmasinin caydiriciligini katbekat artiracak Anadolu’nun hizmete girmesiyle ülkemiz bu alanda farkli bir lige çikacaktir" ifadelerini kullandi.

“Birileri Izmir’in Yunan’dan kurtulus gününü Osmanli’ya hakaret günü haline getirirken biz vizyoner projelerle ecdadimiza layik olmaya çalisiyoruz” diyen Erdogan, sunlari kaydetti:

“Birileri Sultan Abdülhamid Han’a aleni düsmanlikla siyasi pirim pesinde kosarken biz atalarimizin tamamina hürmet gösteriyor, hepsini bagrimiza basiyoruz. Birileri, Bati’ya öykünüp kendi ecdadina küfür ederken biz hiçbir komplekse kapilmadan tüm degerlerimize sahip çikiyoruz. Bundan sonra da ayni hassasiyetle yolumuza devam edecegiz. Zulmü alkislamayacak, zalimi sevmeyecek, gelenin keyfi için geçmisimize sövenlerden olmayacagiz. Hele hele, 3 buçuk soysuzun ardinda asla zagarlik yapmayacagiz.”

Türkiye’nin hedeflerine kararlilikla ilerledigini ifade eden Erdogan, "Yunanistan’i kiskirtarak üzerimize salanlarin niyetlerini gayet iyi biliyoruz. Karasi, denizi ve havasiyla ülkemiz savunmasindan taviz vermeyecek ama vaktimizi, enerjimizi, dikkatimi dagitmaya yönelik kirli senaryolara da pabuç birakmayacagiz. Bir yandan hadsizlere haddini bildirirken hedeflerimizden kesinlikle sapmayacagiz, kararlilikla yolumuza devam edecegiz. Bati Trakya ve Adalara yigilan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Bizim gücümüz ve imkanlarimiz bunlarin çok ötesindedir. Bu durumun söz konusu ülkeler için gizli bir isgal anlamina geldigini hatirlatmak isteriz. O topraklarda yüzlerce yillik emegimiz ve halen yasayan çok sayida soydasimiz, dindasimiz var. Bunlar adina yasanan gelismelerden üzüntü duymak da vazifemizdir. Bati Trakya’da herhangi bir dernegin veya okulun adinda Türk ifadesinin geçmesinden rahatsizlik duyan Yunanistan’a, basbakanina, cumhurbaskanina hatirlatmak isteriz. Kendinize gelin” ifadelerini kullandi.

Yunanistan’in yanlis bir tutum içinde oldugunu söyleyen Erdogan, "Amerika’dan, Avrupa’dan gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarir? Kurtarmaz, sadece patinaj yaparsiniz baska ise yaramaz. Preveze Deniz Zaferi’nin 484. sene-i devriyesinde Kaptan-i Derya Barbaros Hayreddin Pasa basta olmak üzere tüm kahramanlarimizi, rahmetle yad ediyoruz. Fedakarca görev yapan deniz kuvvetlerimizin tüm mensuplarini tebrik ediyorum. Ülkemizin de içinde yer aldigi cografya gerçekten sancili günler yasiyor. Sadece ülkemiz degil bütün dünya terörden çatismalara, gidadan kurakliga, yükselen Islam ve yabanci düsmanligindan iklim degisikligine kadar çok ciddi krizlerle bogusuyor. Nereye baksak adeta bir ates çemberiyle karsilasiyoruz. Salginin saglikla ilgili boyutu geride kalirken küresel ekonomide yol açtigi tahribat giderek daha fazla gün yüzüne çikiyor. Daha salginin ekonomik bilançosu tam ortaya çikmadan Rusya-Ukrayna kriziyle her sey girift bir hal almistir” açiklamasinda bulundu.

Amerika’dan Avrupa’ya pek çok ülkenin son 50 yilin en yüksek enflasyon oranlariyla mücadele etmek zorunda kaldigina dikkat çeken Erdogan, "Bu ülkelerde yasayan herkes yüzde 8-9 oraninda açiklanan rakamlarla gerçek enflasyon oranlari arasindaki devasa farki gayet iyi biliyor. Rusya-Ukrayna savasinin olumsuz etkileri, gidadan enerjiye kadar farkli alanlarda hissedilmeye baslandi. Kimileri artik raflari bosaltiyor, kimileri personeli çikariyor" diye konustu.

Batili ülkelerin karsi karsiya kaldigi enerji krizi ile ilgili degerlendirmede bulunan Erdogan, "Kis yaklasti, Bati dünyasini büyük bir endise sardi. Birileri de Antalya’ya gidin diye tavsiyede bulunuyor. Batili liderler her gün yaptiklari açiklamalarla haklarini oldukça zorlu geçecegi anlasilan kis sartlarina hazirlamaya çalisiyor. Tüm bu can yakici hakikatlere ragmen, jeopolitik hesaplar nedeniyle barisa giden yol bir türlü açilmiyor. Türkiye, savasi sona erdirmek için samimiyetle çalisan, gayret gösteren, bu ugurda çaba harcayan yegane ülke konumundadir. Gerek savasan ülkelerin görüsme masasinda bir araya getirilmesi, gerek tahil koridorunun açilmasi, gerekse esir takasinda sergiledigimiz diplomatik basari bunun en açik örnegidir. Kimsenin doldurusuna gelmeden, kendi önceliklerimiz ve milletimizin çikarlari çerçevesinde adimlarimizi belirliyoruz. Savasin ilk günlerinde bu politikamiz sebebiyle bizi hata yapmakla suçlayanlar simdi hakliligimizi teyit ediyor. Disaridan aldiklari talimatlarla bizim dengeli tavrimizi elestiren, bizi takdir ve taltif etmek mecburiyetinde kaliyor" seklinde konustu.

Türkiye’nin hedeflerine emin adimlarla ilerledigini söyleyen Erdogan, yasanan ekonomik sikintilarin da yilbasindan itibaren olumlu seyirde ilerleyecegini kaydetti.

Erdogan, "Türkiye yalnizlasiyor, dünyadan kopuyor diyerek o günlerde feveran edenler simdi kuyruklarini kistirip kös kös oturuyor. Türkiye salginin saglik krizi boyutunu nasil alninin akiyla atlatmissa küresel ekonomik krizin menfi yansimalarini da basariyla yönetmektedir. Diger ülkeler enflasyonun yaninda durgunluk ve beraberinde gelecek issizlik tehdidiyle cebellesirken bizim hem is gücüne katilim hem de istihdam oranlarimiz giderek artiyor. Yilbasindan sonra ekonomideki rakamlari, ekonomide istikrari, ekonomideki güçlenerek yürümeyi de hep birlikte görecegiz" dedi.

Sanayi üretiminde, tarimda, turizmde salgin öncesi dönemin yakalandigini söyleyen Erdogan, ihracatta her ay rekor kirildigini bildirdi. Avrupa’da havalimanlari kriz üstüne kriz yasarken Türkiye’nin havacilik sektörünün tarihinin en basarili günlerini yasadigini ifade etti.

Erdogan, "Enerjide zamaninda attigimiz stratejik adimlarin meyvelerini topluyoruz. Hiçbir alanda yatirimlara ara vermedigimiz gibi vatandaslarimizi da enflasyon ve hayat pahaliligi konusunda yalniz birakmiyoruz. Sosyal yardim semsiyemizi genisleterek üreticilerimize yüksek alim fiyatlari vererek, asgari ücretli çalisanlardan memur ve emeklilere kadar tüm kesimlere destek olarak, isverenlerimizin yükünü hafifleterek, gençlerimize sagladigimiz imkanlari artirarak, hasili devletimizin elindeki tüm araçlari kullanarak milletimize sahip çikiyoruz" diye konustu.

Erdogan, bu sikintili süreçte de vatandaslari enflasyona ezdirmemekte kararli olduklarini belirtti.

Partililere seslenen Erdogan, yapilan hizmetlerin vatandaslara anlatilmasini istedi. Erdogan, “Siyaset arenasinda is yapanlarin, eser ve hizmet üretenlerin, kalbi ülkesi ve milleti için çarpanlarin herkesten daha cesur daha gayretli olmasi gerekiyor. 2023‘e yaklastikça tek sermayeleri yalan ve iftira olan muhalefet kanadinin farkli yollara tevessül edecegi anlasiliyor. Bizimle eserle, hizmette yarisamayanlar, çareyi projelerimize kara çalmakta buluyorlar. Bunun en son örnegini sosyal konut kampanyasinda gördük. Artan konut ve kira fiyatlarini dengelemek, milletimizin konut ihtiyacini gidermek için tarihi nitelikte bir adim attik” seklinde konustu.

Geçtigimiz 20 yilda bir milyon 170 bin konutun insa edildigini söyleyen Erdogan, "Muhalefet ne diyor? Bizim bir milyon 170 bin konutu görmezlikten gelerek insa edecegimiz bu konutlara çamur atiyor. Biz ispat etmisiz. Biz olmayan bir sey yapmiyoruz. Kampanyamiz rekor basvuru sayisi ile çok büyük teveccüh gördü. Daha düne kadar konut kitligindan, kiralarin yüksekliginden dem vuranlar, siz ne yaptiniz? 14 tane büyüksehir belediye baskaniniz var. Önüne arkasina bakmadan kampanyayi kötüleme yarisina girmisler. Türlü bahanelerle projeye çamur atmaya kalktilar. Basiretsizliklerini, çapsizliklarini, millete ve memlekete dair hiçbir dertleri olmadigini beyan eden pek çok skandal beyana imza attilar. CHP ve sürekasi ne hizmet ederler ne de hizmet edene izin verirler" dedi.

6’li masayi elestiren Erdogan, "Son 2 haftada yasananlar bile bizimle altili masa arasindaki vizyon ve ufuk farkini göstermeye yeterlidir. Bu dönemde Türkiye’nin en büyük sansi AK Parti ve Cumhur Ittifaki varken en büyük talihsizligi bu takoz muhalefetidir. 2023 seçimleri insallah ülkemizdeki pek çok dönüm noktasi ile birlikte takoz siyasetinin de çöp sepetine atildigi bir milat olacaktir. Bunun için bize ve AK Parti’nin illerdeki sancak beyleri olan il baskanlarimiza önemli görevler düsüyor. Su üç seyi yapmaktan asla bikmayacak asla geri durmayacagiz. Birincisi geçtigimiz 20 yilda ülkemize kazandirdigimiz demokrasi ve kalkinma atilimlaridir. Ikincisi gencinden yaslisina her kesimden insanimizin hayatina dokunan eser ve hizmetlerimizdir. Üçüncüsü muhalefet sadece lafla vakit öldürürken 2053 vizyonuyla ülkemizin gelecegine dair hayali, programi, projesi olan tek siyasi hareket oldugumuzu anlatmamizdir. Bunlari milletimize her firsatta anlattigimizda, onlarin gönül dünyalarina girdigimizde 2023’te müjdeyi vereyim rekor bir oyla cumhurbaskani ve meclis seçimlerini Allah’in izniyle gögüsleyebiliriz. Ben inaniyorum. Inandigima göre bu isi Allah’in izni ile basaracagiz. Sayet biz de muhalefetin yapageldigi, bugün de tekrarladigi gibi oturdugumuz yerden ahkam keserek siyaset yapmaya kalkarsak onlarin akibetine ugramaktan kurtulamayiz. Bu kadro bu isi basarir. Ben size inaniyorum. Biz milletten kopuk degiliz. Milletten kopuk siyaset, milletten kopuk siyasetçi, milletten kopuk yönetici olmaz. AK Parti’yi kuran da , iktidara getiren de, yasadigi onca badireye ragmen ayakta tutan da 2023’te tekrar iktidar sorumlulugunu verecek olan da milletimizdir. Milletten baska destegimiz yoktur. Sizlerden seçim gününe kadar, tüm AK Parti camiasi olarak gece gündüz çalismanizi istiyorum. Bu gayreti kendimizden ziyade evlatlarimiz, gençlerimiz için, umudunu bize baglamis mazlumlar için göstermeniz gerekiyor" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA