Bolu Belediye Baskani Özcan, HDP'ye Kina Gönderdi

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, CHP’den 1 yil süreyle ihraç edilmesi yönünde alinan karara sevindiklerini söyledigi HDP Genel Merkezine kargoyla kina gönderdi. Özcan, “Bir tanesini terör örgütü lideri Öcalan’a göndersinler. Bir tanesini de o Kandil’deki Karayilan serefsizine göndersinler diye bu kinalari hazirladim” dedi.

Bolu Belediye Baskani Özcan, HDP'ye Kina Gönderdi
Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, belediye meclis toplantisinda AK Partili kadin meclis üyesiyle ilgili arasinda geçen diyalogun ardindan Cumhuriyet Halk Partisi tarafindan kesin ihraç sebebiyle sevk edildigi yüksek disiplin kurulunda 1 yil süreyle ihraç edildi. HDP milletvekillerinin sosyal medyada karari olumlu bulduklari yönünde paylasimlarinin ardindan Özcan, HDP Genel Merkezi’ne kargo yoluyla kina gönderdi.

“Onlari memnun eden bir karar çikti”

Saglik Mahallesi’nde bulunan PTT subesinden HDP Genel Merkezi’ne kina gönderen Özcan, “Dünden itibaren Türkiye’de bölücü terör örgütü mensuplarinin siyasi uzantilari ve üyeleri sempatizanlari adeta bayram ediyor. Biliyorsunuz siginmacilarla ilgili söyledigim sözler ve bunlarin terör örgütüyle baglantilarini ortaya koyan konusmalarim yüzünden uzunca bir süredir HDP’nin hedefindeydim. HDP’li yetkililer benim CHP’den ihraç edilmemi resmen talep ettiler. Dün de ziyadesiyle onlari memnun eden bir karar çikti. 1 yillik süreyle CHP ile üyelik bagim askiya alindi. Geçici olarak ihraç edildim. Nasip olursa 13 Haziran’da, tedbirli oldugum için bu sürenin zaten yaklasik 4 ayini tamamladim. 13 Haziran’da da evime, yuvama CHP’ye geri dönecegim” dedi.



“Onlarla hesabim bitmeyecek”

HDP terör örgütüyle bagini kesmedigi sürece bu partiyle hesabinin bitmeyecegini ifade eden Özcan, “Bu terör örgütü uzantilarina, HDP yöneticilerine kina göndermek için geldim. Bunun anlamini herhalde herkes bilir. Bunlardan birkaç adet var. Hepsini HDP Genel Merkezi’ne gönderiyorum da yeterli miktarda bulundursunlar bu kinayi. Bir tanesini terör örgütü lideri Öcalan’a göndersinler. Bir tanesini de o Kandil’deki Karayilan serefsizine göndersinler diye bu kinalari hazirladim. Az sonra da gönderecegim. Benim bu Türk milletinin altini oyan HDP denilen yapiyla mücadelem, terör örgütüyle bagini kesin, kati bir suretle kesmedigi sürece hesabim bitmeyecek. Onlarin da benimle ilgili hesabi bitmeyecek” diye konustu.



“Vatan hainleriyle konusacak mevzumuz olamaz”

Açiklamalarinin tarihe not düsülmesini isteyen Tanju Özcan, “Bugün söylediklerim tarihe not olarak düssün. HDP, Kürt vatandaslarimizin temsilcisi degildir. HDP, siyaseten is tutulabilecek bir yapi degildir. HDP ile siyaseten bir araya gelmeyi düsünen varsa Türkiye’de ben iki kez daha düsünmesini tavsiye ediyorum. Çünkü vatan hainleriyle oturup konusacak mevzumuz söz konusu dahi olamaz” diye konustu.

Kaynak: İHA