Baskan Dönmez Açiklamasi 'Kaliteden Asla Ödün Vermedik'

‘Yemedigimizi yedirmiyoruz’ ilkesiyle hazir yemek ve catering sektöründe faaliyet gösteren Yanki Yemek Sanayi, 2021 yilinin son çeyregi ve 2022 yilinin ilk 6 aylik dönemindeki enflasyona ragmen hijyen, sanitasyon ve kalite anlayisindan asla taviz vermeyerek sektöre örnek oldu.

Baskan Dönmez Açiklamasi 'Kaliteden Asla Ödün Vermedik'
Yanki Yemek Sanayi Yönetim Kurulu Baskani Coskun Dönmez, son bir yilda yasanan gida enflasyonunun sektöre yansimalarini degerlendirirken, tüm olumsuzluklara ragmen kaliteli yemek üretimini basarili bir sekilde sürdürdüklerini söyledi.

Geçen yil ekim ayinda baslayan ve bu yil haziran ayina kadar süren enflasyonun sektörü adeta çaresiz biraktigini vurgulayan Dönmez, haziran, temmuz ve agustos aylarinda tarla ürünlerinin piyasaya girmesinin de gida fiyatlarinin atesinin bir miktar düstügünü böylece sektörün biraz nefes aldigini kaydetti.

Tüm sektör firmalari gibi Yanki Yemek olarak süreci, sabrederek, daha çok çalisarak, kötü günlerin geride kalacagina inanarak, daha az kâr elde ederek, müsteri memnuniyeti ve ürün kalitesinden asla ödün vermeden atlatma yoluna gittiklerini, bunda da basarili olduklarini ifade eden Coskun Dönmez, söyle konustu:

"Aylik, haftalik, hatta günü birlik artan gida fiyatlari belimizi büktü. Müsterilerimize fiyat veremez duruma geldik. Yanki Yemek olarak diger sektör firmalari gibi adeta sinav sürecinden geçtik. Ancak, sektör gida enflasyonunun bir nebze azalmasi ile kendini toparladi. Yükselen maliyetlere ragmen firmamizin en temel ilkelerinden birini olusturan kaliteden asla vazgeçmedik. En kötü dönemde bile müsterilerimize, besin degeri yüksek, lezzetli yemekler sunduk. Beyaz etten, kirmizi ete, yagdan süt ürünlerine kadar Türkiye’nin en kaliteli firmalariyla çalisarak kaliteden asla ödün vermedigimizi gösterdik."

Yanki Yemek Yönetim Kurulu Baskani Coskun Dönmez, açiklamasinda faaliyet alanlarina da deginerek, tasima yemek, yerinde yemek üretim hizmeti, açik alan etkinlikleri yemek hizmeti ve EDT (Ev disi tüketim) olmak üzere 4 dalda müsterilere hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA