Alanya HEP'te Doluluk Orani Yüzde 90

Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan Yüksek Ögretim Kurumlari (YKS) sonuçlarinin açiklanmasiyla Antalya Alanya HEP Üniversitesi bu yil tüm bölümlerde yüzde 90 doluluk oranini yakaladi

Alanya HEP'te Doluluk Orani Yüzde 90


Ögrenciler, uyum egitimlerine basladi

Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü, Bilgisayar Mühendisligi, Iletisim ve Tasarimi, Çizgi Film ve Animasyon, Asçilik, Fizyoterapi, Turizm ve isletme, Mimarlik bölümlerini tercih eden ögrencilerin tamami üniversiteye kaydini yaptirdi. Kaydini yaptiran ögrenciler, üniversitenin Ingilizce hazirlik okulunda uyum egitimlerine basladi.



Doluluk orani yüzde 90

Alanya HEP Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ebru Gülbug Erol, üniversitenin yüzde 90 doluluk oranini yakalamasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi. 2022 yilindaki tercih döneminin oldukça verimli bir dönem oldugunu söyleyen Prof. Dr. Ebru Gülbug Erol, “ Üniversitemiz, bu yil yüzde 90 doluluk oranina eristi. Geçtigimiz yil bu oran yüzde 52 idi. üzerindeydi. Bu yil iletisim ve tanitim stratejilerimizde farkli yöntemler denedik ve çalismalarimizda oldukça basarili sonuçlar aldik. Hem sosyal medya hem de ögrencilerle dogrudan iletisim kurabilecegimiz mecralara bu yil yogun enerji harcadik. Üniversitemizin genel sekreterligi koordinesinde, halkla iliskiler ve tanitim birimimiz ve rehber hocalarimiz ve üniversitemizin idari birimleri, tüm akademik kadrosu birebir ögrenci adaylariyla irtibat kurdu ve onlarin tercih döneminde sorularini yanitladi. Ögrenci ekonomisine uygun burs olanaklarimiz; konaklama, anlasmali apart otellerimiz ve Erasmus projelerinde elde ettigimiz basarilar ve ödüllü engelsiz üniversite kampüsümüz ögrencilerin bizi tercih etmelerinde en önemli sebep” ifadelerini kullandi.

Tüm bölümlere yogun ilgi

Yeni açilan çizgi film ve animasyon, fizyoterapi, ve asçilik bölümlerine ögrencilerin yogun ilgi gösterdigini söyleyen Rektör Vekili Prof. Dr. Erol, “Bu yil üniversite sinavi barajinin kaldirilmasi, ögrencilerin üniversite tercihini de dogrudan etkiledi. Üniversitemiz uluslararasi standartlarda nitelikli egitim veren bir üniversite ve üniversitemizde okuyan ögrenciler mezun olduktan sonra da hangi dalda egitim almislarsa o isi yapiyor. Sektöre nitelikli, özgüven sahibi ve bilinçli gençler yetistiriyoruz. Mezun olduktan sonra kariyer basamaklarini tirmanan, pek çok sirkette üst düzey görevlerde çalisan mezun olmus ögrencilerimiz var. Özellikle kabul gören Erasmus projelerimiz ögrencilerin bizi tercih etmesinde önemli bir etken. Bütün bu etkenler, üniversitemizin basari puanlarinin artmasini sagladi. Bu durumdan çok mutluyuz. Bizi tercih eden ögrencilerimize çok tesekkür ediyor, sehrimize ve üniversitemize hos geldiniz diyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA