Sehzadeler'in 16 Milyonluk Yatirimi Hizla Yükseliyor

Sehzadeler Belediyesi tarafindan 16 milyon TL’lik bir yatirimla hayata geçirilecek olan Sehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projesinin insaati yükseliyor. Proje tamamlandiginda ögrenciler son derece modern imkanlara sahip merkezde bir taraftan diledikleri gibi ders çalisabilecek diger taraftan da merkez içerisinde yer alacak atölyelerde çesitli konularda egitim imkani bulmus olacak.

Sehzadeler'in 16 Milyonluk Yatirimi Hizla Yükseliyor
Sehzadeler Belediyesi’nin eski Adliye Lojmanlari olarak bilinen Yarhasanlar Mahallesi’ndeki 1.453 metrekarelik alanda, 16 milyon TL’lik bir yatirimla hayata geçirecegi Sehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi’nin insaati hizla devam ediyor. Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, "Hemserilerimizin genis kütüphanesinden faydalanabilecegi, gençlerimizin kitap okuyacagi, ders çalisacagi, gençlik merkezindeki etkinlik ve kurslardan istifade edebilecekleri, sehrin tam kalbinde, yürüme mesafesinde güzel ve modern, son teknoloji ile donatilmis bir mekan olacak.” dedi.



Millet Kütüphanesi

Millet Kütüphanesi’nin 44 metrekarelik bir alanda yer alacagini ifade eden Baskan Çelik, "Kitap okumak isteyen vatandaslarimiz, ders çalismak isteyen ögrencilerimiz, arastirmacilarimiz buradan istifade edebilecekler. Bu kütüphanemiz okullarin açik oldugu dönemde 24 saat halkimiza hizmet verecek. Son teknoloji elektronik sistemler ile donatilmis olacak olan bu alana gelen vatandaslarimiza numaratör araciligiyla birer numara verilecek ve bu sayede kisi hangi masaya oturacagini bilecek. Yine bu sekilde kisinin kullandigi masayi ne kadar süre ile kullandiginin da takibi yapilacak. Kullanilan masa yarim saat bos birakilirsa oradan yararlanmak için bekleyen bir diger vatandasimiz o masaya yönlendirilecek. Bu katta ayrica yer alacak ikram alaninda Millet Kütüphanesi’nden istifade eden, vatandaslarimiza belli saatlerde çorba ve çay servisi de ücretsiz olarak yapilacak." dedi.



Gençlik Merkezi ve atölyeler

Projenin gençlik merkezi kismiyla ilgili de bilgi veren Baskan Çelik, "Burada 10 sinifimiz ve atölyelerimiz yer alacak. Tesisimizde, ülkemizin bütün dünyaya örnek olan milli teknoloji hamlesi hedefleri dogrultusunda, gençlerimizin teknolojik bilimsel çalismalar konusunda, kendilerini gelistirmelerini saglayacak atölyelerimiz kurulacak. Bunlardan ilki Deneyap Üretim Merkezi olacak. Burada Kodlama Atölyemiz bulunacak. Ögrenci kardeslerimiz robotik ve kodlama alaninda kendilerini gelistirerek, üreten bir nesil olacak. Bir diger merkezimiz Bilim Teknoloji Merkezimiz olacak. Burada da Matematik Atölyemiz yer alacak. Burada matematik bilimine ait ön ögrencilerimizin yargilarini yikma ve matematiksel kavramlari oyunlar araciligi ile farkina varmadan içsellestirmesi saglanacak. Müzik Egitim Merkezimizi de tesisimizde hayata geçiriyoruz. Bu atölyemiz de, çocuklarimizin sesin müzige nasil dönüstügünü fark etmesini, gençlerimizin ritim ve isitsel algi becerilerinin gelistirilerek, müzige karsi ilgisini artirmayi hedefleyen egitimler yapilacaktir. Çocuklarimiz bu merkezimizde bir yandan eglenirken, bir yandan da müzigi ögreneceklerdir. Bu alanda ayrica, enstrüman ve seslerin ayni anda kayit edilebilecegi, son teknolojik imkânlarla, yapilmis bir ses stüdyomuz da yer alacaktir. E-spor alaninda kendini gelistirmek isteyen gençlerimizin teknolojik yeteneklerine de yatirim yaparak, e-Spor Merkezi’mizi de Gençlik Merkezimiz bünyesinde açiyoruz.” diye konustu.

Kaynak: İHA