Safranbolu'da Binalarin Ön Cepheleri Yenilenecek

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki binalarin ön cephelerinin yenilenmesi için çalisma baslatildi.

Safranbolu'da Binalarin Ön Cepheleri Yenilenecek
Belediye Baskani Elif Köse, Imar ve Sehircilik Müdürü Basak Dökmeci ve cephe yenilemeyi yapacak olan firma yetkilileri ile Kaya Erdem Caddesi’nde yapilmasi planlanan çalismalar için bir araya geldi

Esnaflarin da katildigi toplantida konusan Baskan Köse, Istanbul Büyük Sehir Belediyesinin teknik destegi ile yapilacak olan dükkanlarin alüminyum dogramalarinin yenilenecegini, tabelalarin zemin aydinlatmali olacagini, kolonlarinin tasla kaplanacagini söyledi.



Köse, amaçlarinin öncelikle kötü görüntüyü ortadan kaldirmak oldugunu ifade ederek, “Özellikle bu caddemiz en çok ziyaret alan Tarihi çarsi bölgesine giden misafirlerimizin geçtigi ve Safranbolu’da ilk gördügü yer. Buradan baslayarak ilçemizi çok daha güzel bir görünüme kavusturmayi amaçliyoruz” dedi.

Safranbolu’nun turizm kenti oldugunu ve sehri güzellestirmek, çok daha temiz görünümlü bir kent yapmayi hedeflediklerini kaydeden Köse, “O nedenle ivedilikle çalismalarimizi baslatmak istiyoruz. Bununla birlikte cephe yenileme çalismalarimiz Kaya Erdem Caddesinin ardindan Sadri Artunç Caddesi ile devam edecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA