Giresun Belediyesi'nden Tarihi Semti Yeniden Canlandiracak Proje

Giresun Belediyesi tarafindan Sokakbasi mevkiinde yöresel ürün ve hediyelik esya çarsisiyla meydan düzenleme projesi için çalismalar baslatildi.

Giresun Belediyesi'nden Tarihi Semti Yeniden Canlandiracak Proje
Giresun Belediyesi’nin projelerine araliksiz sürdügü belirtilerek, tamamlanarak halkin hizmetine sunulan veya yapimi devam eden projelerin ardindan simdi de ‘Sokakbasi yöresel ürün ve meydan düzenleme projesinin hayata geçirilecegi ifade edildi.

Projeyle ilgili bilgi veren Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, projenin birinci etabinin yapim isi ihalesi gerçeklestirildigini belirterek, “Sokakbasi’nda belediye otoparki üzerine uygulanacak olan projenin toplam alani bin 100 m2 olup iki katli olarak insa edilecek. Projede zemin katta 9 dükkan, 1. katta 9 dükkan olmak üzere 40-45 m2 büyüklügünde toplam 18 dükkan bulunuyor. Yine proje alani içerisinde kadin kooperatifinin kullanabilecegi yöresel ürün ve hediyelik esya satisina uygun dükkanlar ile kafede yer aliyor. Projenin 2. etabinda ise 1. etap karsisindaki alan için projelendirme süreci tamamlandiktan sonra yapim isi ihalesi gerçeklesecek. 2. etap proje alani yaklasik bin 500 m2 olup, proje kapsaminda çevre ve meydan düzenlemesi ile 6 adet 30 m2 büyüklügünde satis dükkani bulunuyor” dedi.



Sokakbasi projelerle yeniden canlanacak

Tüm projeleri tek tek hayata geçireceklerini de belirten Belediye Baskani Senlikoglu, “Biten projelerimiz var, devam eden projelerimiz var. Sokakbasi sehrimizin en eski ve çok özel bir semti olup, tarihi ve kültürel birçok özelligi barindirmaktadir. Kendi özünün yaninda tarihi okullari, özgürlük yolunu, kaleyi, müzeyi, zeytinlik semtini kapsamakta veya baglantisi bulunmaktadir. Turizm açisindan da çok degerli bir semtimizdir. Türkülere konu olmustur. Dolayisiyla Sokakbasi’mizi güzel bir proje ile yeniden canlandirmak, hareketlendirmek istiyoruz. Tüm mahalle halkinin ve Giresunlularin çok begenecegi projemizi kisa zamanda tamamlayarak halkimizin hizmetine sunacagiz. Simdiden Giresun’umuza hayirli olsun“ diye konustu.

Kaynak: İHA