Edirne'nin Kadin Itfaiye Erleri Azmi Ve Basarisiyla Erkeklere Tas Çikartiyor

Edirne’de kadin itfaiye eri olarak görev yapan Ülkü Karagülle ve Nuray Söner erkek çalisma arkadaslari ile ayni azim ve basariyi göstererek meslektaslarinin ve ailelerinin gurur kaynagi oluyor.

Edirne'nin Kadin Itfaiye Erleri Azmi Ve Basarisiyla Erkeklere Tas Çikartiyor
Yangindan sikismali trafik kazalarina, kurtarma operasyonlarindan, sokak hayvanlarina kadar her canlinin imdadina yetisen kadin itfaiye erleri, gösterdikleri azim ve basariyla erkek meslektaslarindan tam not aliyor.

Edirne’de kadin itfaiye eri olarak görev yapan Ülkü Karagülle ve Nuray Söner, isindeki basarisiyla hem büyük takdir topluyor hem de iyi bir örnek teskil ediyor. Edirne itfaiyesinin kadin itfaiye erleri, gerek insan hayati gerek mahsur kalan hayvanlarin hayatini kurtarmak için yaptigi müdahalede erkeklere tas çikariyor. Kendi canlarini hiçe sayarak olaylara müdahale eden kadin itfaiye erleri, baskalarinin hayatlarini kurtardiklarinda gurur ve mutlulugu ayni anda yasiyor.

“En iyisi olabilmek için sürekli kedimizi gelistiriyoruz”

Itfaiyeciligin bir takim çalismasi oldugunu belirten 24 yasindaki Itfaiye Eri Ülkü Karagülle, en iyisi olabilmek için sürekli kendilerini gelistirdiklerini ve olay yerine gittiklerinde hemen kurtarilacak canin kurtarilmasi ve yanginin bir an önce söndürülmesini hedeflediklerini ifade etti.

Itfaiyeciligin stresli ve riskli bir meslek olduguna deginen Karagülle, insanlarin zor zamanlarinda yaninda olmak ve zarar gelmesini önlemek gibi bir meslekte oldugu için kendisiyle gurur duydugunu söyledi.



Zaman zaman ‘Çok zorlaniyorum, dayanamiyorum’ dedigi zamanlar oldugunu belirten Karagülle, olaya müdahale aninda can kurtarmak ya da olusacak zararin önüne geçtiklerinde insanlarin mutlulugunu gördüklerinde ayrica gurur duyduklarini ve tüm yorgunluklarinin gittigini dile getirdi.

Sapkayi çikardiklarinda kadin oldugunu görenlerin saskinlik yasadigini söyleyen Karagülle, “kadin itfaiyeciyi ilk defa görüyoruz diyorlar. Ne güzel, ne mutlu size falan diyorlar. Biz de bu tepkileri aldigimiz için çok mutlu oluyoruz” dedi.



“Kaskimizi çikardigimiz zaman ‘ah bu kadinmis’ gibi tepkiler geliyor”

Yanginlarda basinda kask oldugu için saçlarinin görünmedigini ve kadin olduklarinin fark edilmedigini belirten 25 yasindaki Itfaiye Eri Nuray Söner, Olay bittikten sonra kaskini çikardiklarinda ‘ah kadin mi, bu isi kadin nasil yapiyor’ gibi tepkilerle karsilastiklarini ifade etti.

Kadinlarin istedigi zaman her isi yapabilecegini ve bunu göstermek adina bu meslegi seçtigine deginen Söner, hayalinde insanlari ve hayvanlari kurtarmaya yönelik bir meslek oldugunu ve bu hayali gerçeklestirmenin gururunu yasadigini söyledi.



Erkek itfaiye erlerinin yaptigi her isi kendilerinin de yaptigini söyleyen Söner, gece gündüz demeden kendi can güvenligini hiçe sayip insanlarin hayatini kurtarma düsüncesiyle olaylara müdahale ettiklerinin altini çizdi.

“Kadin çalisma arkadaslarimizin bizden farki yok”

Kadin çalisma arkadaslarinin gayet güçlü oldugunu söyleyen Itfaiye Eri Baris Gezer, birlikte egitim aldiklarini ve kendilerinden eksik kalir yanlari olmadigini belirtti.

Kadin çalisma arkadaslarinin ot yangini, ev ve trafo yanginlari ya da hayvan kurtarma gibi olaylarin hepsinde basarili sekilde müdahale ettiklerini söyleyen Gezer, kadin olmalarina ragmen gayet güçlü ve kuvvetli olduklarini aktardi.

“Kadinlarin he isi yapabilecegini göstermis oluyorlar”

Itfaiyenin kadin personellerinin özverili çalismalariyla kadinlarin her isi yapabileceklerini gösterdiklerini söyleyen Itfaiye Müdürü Erdogan Göbel, kadin-erkek isi demeden her kisinin bu meslekte çalisabildigini de kanitlamis olduklarini ifade etti.

Kadinlarin da kendi canlarini hiçe sayarak içeride mahsur kalan canlilari kurtarmak için hiç düsünmeden hemen kapiyi açip içeri girdiklerini vurgulayan Göbel, bu meslekte çalisanlarin tek hedefinin can kurtarmak oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA