Balcali Hastanesi'nde 'Rüsvet Ve Ihaleye Fesat' Operasyonunda 28 Gözalti

Adana’da Çukurova Üniversitesi Tip Fakültesi Balcali Arastirma ve Uygulama Hastanesi’nde medikal malzeme ve is alimlarini içeren ihaleye ve dogrudan satin alimlara fesat karistirarak kamuyu 3 milyon 677 bin lira zara ugrattigi öne sürülen eski yöneticiler ve doktorlara yönelik yapilan operasyonda 28 kisi gözaltina alindi.

Balcali Hastanesi'nde 'Rüsvet Ve Ihaleye Fesat' Operasyonunda 28 Gözalti
Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügüne bagli Mali Büro Amirligi ekipleri, Çukurova Üniversitesi Balcali Uygulama ve Arastirma Hastanesi’nde 2018-2021 yillari arasinda medikal malzeme ve is alimlarini içeren ihaleye ve dogrudan satin alimlara fesat karistirildigini tespit etti. Sorusturma dogrultusunda hazirlanan bilirkisi raporlarina göre, eski hastane basmüdürü A.Ö. ve hastane personelinin bahsi geçen yillar arasinda bir ihaleye fesat karistirma suçu ve 53 dogrudan temin aliminda edimin ifasina fesat karistirma, kamu zararina sebebiyet verme, görevi kötüye kullanma suçu isledigi, kamunun toplamda 3 milyon 677 bin lira zarara ugratildigi ileri sürüldü. Dosyada bulunan süphelilerin hesap hareketlerini de inceleyen ekipler, birbirleri ve sirketler arasinda toplamda 8 milyon 855 bin lira EFT ve havale hareketi yasandigini belirledi.

Yürütülen ’ihaleye fesat karistirma-edimin ifasina fesat karistirma-rüsvet’ sorusturmasinda savcilik, Çukurova Üniversitesi Balcali Hastanesi’nin eski basmüdürü A.Ö., eski bashekimi, eski bashekim yardimcisi, 2 hemsire, bir mühendis, 2 sef, 2 büro memuru, 2 hastane eski çalisani, 14 sirket sahibi ve çalisani olmak üzere toplam 28 süpheli için yakalama karari çikartti. Yakalama kararinin ardindan ekipler, bu sabah günün ilk isiklariyla çok sayida adrese es zamanli operasyon düzenledi.

Adreslerde arama yapan ekipler, aralarinda eski basmüdür A.Ö.’nün de bulundugu 28 zanliyi gözaltina aldi. Saglik kontrolünden geçirilen süpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlilarin evlerinde yapilan aramalarda ise 1 ruhsatsiz tabanca, tabancaya ait 1 adet sarjör, çok sayida Balcali Hastanesi ile ilgili ihale ve dogrudan temin evraklari ve 3 adet kase ve çok sayida dijital materyal ele geçirildi. Zanlilarin sorgusu devam ediyor.
Kaynak: İHA