Kars'ta Soguk Hava Soba Yaktirdi
Kars’ta soguk hava soba yaktirdi. Kentte etkili olan yagmur ile birlikte hava sicakliginin da eksi 5’e düsmesiyle sobalar bu yil erken yandi.

Hava sicakliginin aniden düsmesiyle caddeler bos kalirken, vatandaslar ise sobasi yanan is yerine kendisini atti.
“Atesin basinda isinmaya çalisiyorum”
8 yildir Kars’ta yasadigini ifade eden Ali Sahin, “8 yildir Kars’ta yasiyorum. Bu yil erken açtik isinma sezonunu, sobalarimizi yaktik isiniyoruz. Bu yil sobalari açip isinmaya basladik diyebiliriz. Geçen hafta Ankara’daydim. Orada kisa kolla geziyordum, geldim burada atesin basinda isinmaya çalisiyorum. Çok soguk” dedi.
“Sobayi yaktik”
Müsterilerinin istegi üzerine sobayi yaktiklarini ifade eden Serkan Alban, “Havalar da sogudu, malum gördügünüz üzere ateslerimizi de yaktik. Içeride müsterilerimizin talebi üzerine sobalarimizi da yaktik. Hava eksi dereceleri gördü. Hepinizi mekanimiza bekleriz” diye konustu.
Öte yandan, kentte yagan yagmur ile birlikte hava sicakligi hissedilir bir sekilde düstü. Kentte gece hava sicakligi eksi 5’i gördü. Soguk havanin etkili olacagi ögrenildi.
