Doktorun Bir Kuzenini Öldürüp, 2 Kuzenini De Yaraladigi Anlar Kamerada
Gaziantep’te bir doktorun aralarinda borç yüzünden husumet bulunan amcasinin oglunu tabancayla vurarak öldürüp, 2 kuzenini de yaraladigi anlara ait görüntüler ortaya çikti.

Müebbet hapis cezasi talep edildi
Kasten adam öldürme ve yaralama suçundan müebbet hapis cezasi talebiyle yargilanmasi istenen B.Ç. savcilik ifadesinde, ’’Mehmet ve Enes isimli sahislar ile olay günü doktorlar sitesinde bulunan muayenehaneden çikarken karsilastik. Mehmet Çelik ve Enes Çelik yanima gelerek bana saldirdilar. Tekme atarak ve elleri ile vurarak darp ettiler, gömlegim parçalandi. Yüzüm ve dudagim kanadi. Sahislar omzumda takili bulunan çantayi çekip alarak uzaklastilar. 112’yi arayarak yardim istedim. Site güvenligine indigim sirada sag tarafta Enes Çelik’i, sol tarafta Mehmet Çelik’i gördüm. Alaattin Çelik elinde bulunan pala ile üzerime saldirdi. Elimde silahim olmasina ragmen üzerime gelmeye devam etti. Bunun üzerine Alaattin’in ayaklarina dogru bir el ates ettim. Bu sirada Enes ve Mehmet de üzerime dogru geldiler. Bunun üzerine sahislari korkutmak için rastgele birkaç el daha ates ettim. Daha sonra olay yerine gelen polis memurlarina silahimi teslim ettim’’ dedi.
’’Silah var gitmeyin’’
Yasanan olayda yaralanan Enes Çelik ise ifadesinde, ’’Olay günü bebek bezi almak için Doktorlar Sitesi’ne gittim. Bu esnada B.Ç.’yi gördüm. Tartisma arbedeye dönüstü. Çevrede bulunanlar ve olay yerinde bulunan abim Mehmet Çelik ayirmaya çalisti. Olay yerinde bulunan B.Ç.’ye ait çantayi abim Mehmet Çelik’in oldugunu düsünerek aldim. Ardindan kardesim olan Alaattin Çelik’in yakinlarda bulunan is yerine gittik. Alaattin Çelik’e durumu anlattik. Alaattin Çelik duruma sinirlenerek dükkandan biçagi alip yürüyerek Doktorlar Sitesi’ne dogru gitmeye basladi.
Alaattin’e ’Yapma silahi var gitmeyelim’ dedim. Ancak Alaattin beni dinlemedi. B.Ç.’yi sitenin girisinde ambulans beklerken bulduk. Bizi görünce silahini hazirladi. Abim Alaattin, B.’nin üzerine dogru gitti. B.’nin silah bulunan eline hamle yaptigi sirada kayarak düstü. B. abime ates etti. Daha sonra bana dogrultarak 1 el ates ederek karnimdan yaraladi. Abim olan Mehmet Çelik’e de iki el ates etti. Mehmet Çelik de kolundan yaralandi. Arkasini dönerek olay yerinden kaçmak isterken B. bir el daha kendisine dogru ates etti ve o da sag bacagindan yaralanarak yere düstü" seklinde konustu.
Müsteki süpheli Mehmet Çelik ise ifadesinde, "B.Ç. ile aramizda husumet vardi. Olay günü Doktorlar Sitesi’ne gittik. B. ve Abdullah’in kardesi Enes’i darp etmeleri üzerine sahislara müdahale ettik. Kavgayi ayiramayinca ben de kavgaya dahil oldum. Karsilikli olarak birbirimize vurduk. Çevrede bulunanlarin araya girmesi üzerine olay yerinden ayrilarak 400-500 metre ileride bulunan Alaattin Çelik’in is yerine gittik. Olayi Alaattin’e anlattik, bu duruma sinirlenen Alaattin dükkandan büyük biçagi beline sokarak çikti. Alaattin ve Enes ile birlikte motora binerek Doktorlar Sitesi’nin girisine geldik. B.’ye site girisinde Alaattin küfürler ederek üzerine dogru yürüdü. Bu sirada Alaattin’in ayagi takilarak yere düstü. Alaattin’in biçak çikardigini gören B., Alaattin’e dogru bir el ates etti. Alaattin boyun kismindan vurularak yere düstü. Amcasinin oglu olan B., kendisine ve Enes’e dogru 4-5 el daha ates etti. Alaattin’e müdahale etmelerini engelledim, ben de sol kolumdan yaralandim. Enes olay yerinden kaçmaya devam etti" ifadelerine yer verdi.
Olaya sahit olan bina güvenlik görevlisi Mehmet Bulut ise, "Doktorlar Sitesi’nde bir yildir güvenlik ve danisma görevlisi olarak çalisiyorum. Olay günü saat 13.10 siralarinda danisma odasinda otururken site içerisinden bagrisma sesleri geldigini duydum. Disari çiktigimda 116 numarali dükkan önünde kavga olayinin meydana geldigini fark ettim. B.Ç. isimli doktoru iki kisinin darp ettigini gördüm. Müdahale ederek sahislari araladim. Sahislari araladiktan sonra tanimadigi iki sahis asagi kata indi. Sahislarin motosiklete binerken birinin elinde çanta oldugunu gördüm. Motosikleti süren sahsin binen sahsa ’Hoca çantayi aldin mi?’ dedigini, motosiklete binen sahis da ’Çanta bende, aldim, gelsin alsin’ diye cevap verdi. Bu esnada B.’nin ’Çantami aldilar’ diye bagirdigini duymam üzerine çantayi sahislardan istedim. Sahislar bana ’Çanta bizim’ diyerek çantayi vermedi. Ayni sahislar bir müddet sonra tekrar olay yerine geldi" ifadelerini kullandi.
Davanin görülmesine önümüzdeki günlerde baslanacagi ögrenildi.
