Iran Devlet Televizyonu Açiklamasi 'Protestolarda 41 Kisi Hayatini Kaybetti'

Iran devlet televizyonu, 22 yasindaki Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafindan gözaltina alindiktan sonra hayatini kaybetmesinin ardindan baslayan gösterilerde 41 kisinin hayatini kaybettigini duyurdu.

Iran Devlet Televizyonu Açiklamasi 'Protestolarda 41 Kisi Hayatini Kaybetti'


Iran’in baskenti Tahran’da 13 Eylül’de ahlak polisi tarafindan basörtüsü kurallarina uymadigi gerekçesiyle gözaltina alinan 22 yasindaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de hayatini kaybetmesinin ardindan "ahlak polisi" ve "zorunlu basörtüsü" uygulamasina karsi baslayan protestolar devam ediyor. Iran devlet televizyonunda yer alan habere göre ülke genelindeki protestolarda aralarinda polis memurlari ve Devrim Muhafizlarina bagli Besic milislerinin üyelerinin de bulundugu 41 kisinin hayatini kaybettigi duyuruldu. Haberin devaminda Iranli yetkililer tarafindan ülke genelindeki ölü sayisina iliskin resmi bir açiklama yapilacagi vurgulandi.

Ne olmustu?

Tahran’da 13 Eylül’de ahlak polisi olarak bilinen Irsad devriyeleri tarafindan gözaltina alindiktan sonra hastaneye kaldirilan Mahsa Amini, 16 Eylül’de hayatini kaybetmisti. Tahran Emniyet Müdürlügü Mahsa Amini’nin ölümüne iliskin yaptigi açiklamada, Amini’nin uygun olmayan basörtüsü nedeniyle gözaltina alindigini ve ardindan karakolda hiçbir fiziki temas olmadan bayginlik geçirdigini belirtmisti.
Kaynak: İHA