Hali Ihracatinin Yildizlari Ödül Töreni

Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi tarafindan düzenlenen törenle, Hali Ihracatinin Yildizlari ve 8. Makine Halisi Tasarim Yarismasi’nda dereceye girenler ödüllendirildi.

Hali Ihracatinin Yildizlari Ödül Töreni
Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi tarafindan düzenlenen törenle, Hali Ihracatinin Yildizlari ve 8. Makine Halisi Tasarim Yarismasi’nda dereceye girenler ödülleni aldi. Sehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Eski Adalet Bakani Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, GAIB Koordinatör Baskani Ahmet Fikret Kileci ve TIM Hali sektör kurulu Baskani Salahattin Kaplan, TIM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Baskani Ahmet Tiryakioglu, STK baskanlari, akademisyenler, sanayiciler ve çok sayida davetli katildi.

“Dünyada hali demek Gaziantep demek”

Ödül töreninin açilisinda konusan Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi (GAHIB) Baskani Zeynal Abidin Kaplan, "Dünyada hali demek Gaziantep demek, Gaziantep demek hali demektir" dedi.

“Modayi da belirlemek zorundayiz”

Kaplan, “GAHIB olarak her türlü destegi veriyoruz. Düzenledigimiz tasarim yarismalari da halinin modasini belirleme yönünde önemli adimlarin basinda geliyor. Üretimin baskenti Gaziantep ayni zamanda dünya hali modasinin da baskenti olmak zorunda. Bu anlamda gerek egitim kurumlarinda gerekse düzenledigimiz egitimlerle genç yeteneklerin sektörümüze kazandirilmasini sagliyoruz ve saglamaya devam edecegiz" ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan Güneydogu Anadolu Ihracatçilar Birligi bünyesindeki ilk 100 ihracatçi arasina giren 27 hali ihracatçisi firma ile hali sektörüne deger katanlara ve tasarim yarismasinda dereceye girenler ödülleri verildi.

GAHIB önderliginde, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Hali Tasarim Dernegi is birliginde gerçeklestirilen “Sekizinci Makine Halisi Tasarim Yarismasi" ödül töreninde de basarili tasarimcilara ödülleri verildi.

Büyük ilgi gören yarismaya bu yil 308 tasarimci basvurdu. Jürinin yaptigi degerlendirme sonucunda 20 tasarim finale kaldi. Finale kalan tasarimlar dokunarak haliya dönüstü. Dokunan 20 hali, akademisyen ve sektör temsilcilerinden olusan karma Jüri tarafindan tekrar puanlandi.
Kaynak: İHA