Altinordu'da Nostalji Rüzgari Esti

Altinordu Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenledigi "Yesilçam Konseri" dinleyenleri eskilere götürdü.

Altinordu'da Nostalji Rüzgari Esti


Yesilçam’in efsaneleri Hülya Koçyigit’in, Emel Sayin’in, Türkan Soray’in, Filiz Akin’in rol aldigi unutulmaz filmlerin zihinlere kazinan efsanevi sarkilarini seslendiren sanatçilar Belkis Özener ve Çigdem Gürdal, Yesilçam Konseri ile Ordululara hafizalara kazinan bir aksam yasatti. Konsere ev sahipligi yapan Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, Belkis Özener’in Yesilçam filmlerinde seslendirdigi unutulmaz sarkilari hatirlatarak “Söyle bir, hafizami yokluyorum, Balikçi Azize, Sevemedim Kara Gözlüm, Hiçkirik, Bos Çerçeve, Buruk Aci, Damarimda Kanimsin ve daha niceleri. Bir kusagi hüzünden neseye, kahirdan sevince duygunun bütün mevsimlerini yasatan ve en önemlisi de sonunda her ne olursa olsun simsicak bir his birakan filmler. Belki bir Türkan Soray’di bizi hüznün yedi ikliminde gezdiren belki Hülya Koçyigit, Filiz Akin’di belki bizi duygu selinin içine sürükleyen belki de Selda Akkor, Fatma Girik biraz uçari ve inatçi bir hikâyenin ortasinda bizi çekiyordu zaman zaman. Perihan Savas kenar mahalleden mahcup bir sekilde metropole yolculuk yapiyordu kimi zaman, ama hepsinin ortak bir özelligi simsicak bir ses. Gönülleri titreten, hüznün renklerinde bize rüyalar gördüren o ses iste Belkis Özener’di gönüllerimizi titreten sesin sahibi bugün burada bizimle birlikte” seklinde konustu.



Baskan Askin Tören’in konusmalarinin ardindan Belkis Özener ve Çigdem Gürdal sahneye çikarak hafizalara kazinmis Yesilçam filmlerinde seslendirilen sarkilari konsere gelen vatandaslar ile birlikte hep bir agizdan söyledi.

Kaynak: İHA