Agina Düsürdükleri Vatandaslari Kar Vaadiyle Kandiran Kuyumcu 50'Den Fazla Kisiyi Dolandirdi

Baskentte agina düsürüp güvenlerini kazandiklari 50’ye yakin müsterinin kar payi vaadiyle altin ve paralarini alip kayiplara karisan kuyumcu Abdullah T. yakalandi.

Agina Düsürdükleri Vatandaslari Kar Vaadiyle Kandiran Kuyumcu 50'Den Fazla Kisiyi Dolandirdi
Ankara Keçiören’de kuyumculuk yapan Abdullah T., tuzaga düsürerek güvenlerini kazandiklari müsterilerinden kar payi vaadiyle teslim aldigi altin ve paralari alarak kayiplara karisti. Parasini almak için geldikleri dükkanin günlerdir kapali olduklarini ögrendikten sonra dolandirildigini anlayan müsteriler ise polis ekiplerine ihbarda bulundu. Ihbar üzerine harekete geçen ekipler, yaptiklari teknik fiziki çalismalar sonucunda dolandirici kuyumcuyu yakalayarak gözaltina aldi. Hayatinin sokunu yasayan magdur vatandaslar ise yetkililerden yardim istedi. Abdullah T.’nin, emniyetteki sorgusunda, “Kendim de magdur oldum ve iflas ettim” dedigi ögrenildi.

"Bir türlü paramizi alamadik"

Abdullah T. tarafindan 320 bin lirasinin dolandirildigini iddia eden Muzaffer Çelik, “10 senedir tanidigim birisiydi. Kendisiyle bir alisverisim oldu. Birikimleri kendisine getirip veriyordum. Benim gibi yaklasik 50 kisi, paralarini getirip veriyordu. Bir süre, ‘ben sizin paranizdan kar elde ettim. Yarisi benim, yarisi sizin’ diyerek kar payi veriyordu. Durum böyle devam ederken, ben Ocak ayindan beri parami alamamaya basladim. Bu durum uzun süre devam etti. Bir türlü paramizi alamadik. Bize, ‘zarar ettim’ diyordu. Sürekli erteledi. En sonunda da kaçip gitti. Çok magdur var. 20’den fazla magdur var. 180 çeyrek altin kaybim var. Evimi satmistim bunu için. Yüzlerce kisi magdur olduk. Hesap isleri hep ondaydi. Güvendigimiz birisiydi. Dostumuz biliyorduk” dedi.

Kaynak: İHA